• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasdieną mus pasiekia žinia, kad darbuotojus atleido kokia nors pasaulinė kompanija. Vis dėlto net ir šiuo neramiu metu atsiranda naujų darbo pasiūlymų. Štai keletas įdomesnių, neblogai apmokamų galimybių darbo rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Juk kartais atleidimas iš pareigų – geriausias postūmis susirasti naują, širdžiai mielesnį užsiėmimą. Ir visai nebūtina, kad tai būtų darbas pagal specialybę. Taip, matyt, ir galvojo tie dešimtys tūkstančių žmonių, „nulaužę“ tinklalapį, kuriame siūlomas „geriausias pasaulyje darbas“.

REKLAMA

Tokį didžiulį susidomėjimą sukėlė Hamiltono salos prižiūrėtojo pareigos. Už pusės metų trukmės pasibuvimą tropikų rojuje darbdaviai siūlo mokėti beveik 100 tūkst. JAV dolerių. Atrodytų, kad darbas pasakiškai lengvas: maitinti žuvis ir vėžlius, keliauti po apylinkes, ieškant įspūdingų gamtos kampelių, paimti paštą, valyti baseiną bei kurti tinklaraštį, kuriame būtų įdedamos salos nuotraukos ir vaizdo medžiaga. Vis dėlto nereikėtų įsisvajoti apie atsiskyrėlišką gyvenimą vienumoje: kiekvienais metais salą aplanko tūkstančiai turistų.

REKLAMA
REKLAMA

Jei perspektyva bendrauti su įkyriais egzotikos mylėtojais jūsų negąsdina, vaizdo klipą apie save galite nusiųsti iki vasario 22 dienos: vienuolika geriausių kandidatų bus pakviesti atvykti į salą pokalbiui. Tiesą, į reikalavimų kandidatui sąrašą įeina ne tik geros anglų kalbos žinios, meilė nuotykiams ir mokėjimas plaukti, bet ir vienerių metų panašaus darbo patirtis bei geras vietinės gamtos pažinimas.

Jeigu patekti į Hamiltono salą jums nepavyks, o dirbti gamtoje vis dėlto būtų prie širdies, galite paieškoti draustinio ar nacionalinio parko prižiūrėtojo darbo. Tiesa, klimato sąlygos gali būti neidealios, be to, kiaurus metus tektų gintis nuo uodų, o per medžioklės sezoną saugoti parką nuo brakonierių. Vis dėlto toks neįtemptas darbas - pats tinkamiausias variantas laukiant krizės pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei gamta nelabai traukia, galima paieškoti darbo arčiau žvaigždžių. Vienos naujausių pareigų - ryšių su interneto vartotojais vadybininkas. Būtent tokio specialisto šiuo metu ieško dainininkė Britney Spears. Popžvaigždei reikia žmogaus, kuris tvarkytų jos tinklaraščius, atnaujintų fotoalbumą ir statusą socialiniuose tinklalapiuose, moderuotų komentarus, rašytų naujienas ir bendrautų su gerbėjais. Iš esmės, tai galėtų atlikti beveik kas trečias biuro darbuotojas: susidomėjimas socialiniais tinklais tapo toks didelis, kad anglų kalboje netrukus gali atsirasti nauja sąvoka „social notworking“ (taip siūloma vadinti tuos, kurie darbo metu laiką leidžia socialiniuose tinkluose). Vis dėlto reikalavimai kandidatui gana griežti: Britney tiks tik Harvardo universiteto absolventas, IT srities specialistas. Matyt, dainininkei jau įgriso, kad jos tinklaraščius nuolat „nulaužia“ programišiai. Apie darbo užmokestį ir galimybes dirbti per atstumą nieko neskelbiama.

REKLAMA



REUTERS/Scanpix nuotr.

Yra ir daugiau galimybių padirbėti su žvaigždėmis. Pavyzdžiui, prižiūrėti aktorės Gwyneth Paltrow tinklalapį ar rūpintis aktoriaus Mickey Rourke dvasine pusiausvyra, kurios jis vis dar negali atgauti po filmo „The Wrestler“ kūrimo darbų. Įkvėpti tokių darbų paieškoms galėtų 25 metų brito Aarono Silliso pavyzdys. Vaikinas pradėjo mokytis šokti po perklausos dėl vaidmens miuzikle „Piteris Penas“. Tuo metu jam buvo 12 metų ir jis net nenutuokė, kur jį atves šis pomėgis. Dabar Aaronas yra dainininkės Kylie Minogue asmeninis choreografas ir dalyvauja kuriant jos šou bei videoklipus.

REKLAMA

Dar vienas variantas: ne ieškoti palankių progų, o tiesiog vadovautis pragmatiniais apskaičiavimais. Tinklalapyje „JobsRated“ paskelbtas dviejų šimtų geriausių JAV profesijų reitingas. Reitingo sudarytojai įvertino pagrindinius faktorius: darbo sąlygos, pajamos, streso lygis, darbo krūvis. Pasirodo, kad šiais laikais Amerikoje geriausia būti matematiku. Į dešimtuką taip pat pateko istorikai ir biologai, o dvyliktoje vietoje atsidūrė filosofo profesija. Pagal šį reitingą blogiausias yra taksi vairuotojo, jūreivio ir greitosios pagalbos gydytojo darbas. Reitinge galima įžvelgti dar keletą įdomių dalykų. Pavyzdžiui, banko apsaugininku (25 vieta) būti apsimoka labiau nei dietologu (53 vieta), muzikinių instrumentų remonto specialistu (37 vieta) – geriau nei pianino derintoju (76 vieta), o drabužių dizaineriai (87 vieta) gali tik pavydėti stiuardesėms (78 vieta).

Aišku, visiems darbo ieškantiems vienos tropinės salos prižiūrėtojo pareigų nepakaks, tačiau pradėti ieškoti savo svajonių darbo dabar, matyt, pats laikas.

Šaltinis: „Lenta.ru“



Rene Dekartas. (News Bridgepix nuotr.)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų