• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2009 metų pradžios Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Oro gynybos baterija priskirta Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionui (OGB) ir tapo šio bataliono trečiąja oro gynybos baterija.

REKLAMA
REKLAMA

Baterija iš Sausumos pajėgų į Karines oro pajėgas perkelta vykdant Lietuvos kariuomenės transformaciją ir siekiant sujungti karinius padalinius, kurių funkcijos yra panašios, gerinti jų veiklos efektyvumą bei ginkluotės ir technikos priežiūrą, pranešė KAM.

REKLAMA

Nors OGB yra dislokuotas Radviliškyje, Oro gynybos baterija nekeis dislokacijos vietos ir kaip anksčiau bus Jonavos rajone, Rukloje.

OGB, priskyrus jam brigados Oro gynybos bateriją, pasipildė nauja modernia ginkluote - 2007 metais vasarą iš JAV įsigytomis artimo nuotolio priešlėktuvinės gynybos raketinėmis sistemomis „Stinger“.

Iki šiol OGB buvo ginkluotas iš Švedijos kariuomenės gautomis zenitinėmis oro gynybos sistemomis M48 ir iš Norvegijos kariuomenės įsigytomis raketinėmis oro gynybos sistemomis RBS-70.

REKLAMA
REKLAMA

Oro gynybos batalionas buvo įkurtas 2000 metais. Dabar jame tarnauja ir dirba per 350 karių ir darbuotojų, tarp jų - beveik 100 privalomosios pradinės karo tarnybos karių.

Pagrindinė šio bataliono užduotis - ginti oro erdvę virš strategiškai svarbių objektų. Nuo 2001-ųjų spalio batalionui pavesta saugoti oro erdvę virš Ignalinos atominės elektrinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų