• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir kyšininkavimo Kauno apskrities viršininko administracijoje. Vienas įtariamųjų šioje byloje - buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Aurelija Juodytė antradienį BNS informavo, kad ikiteisminis tyrimas paskelbtas baigtu, tačiau kada byla bus perduota teismui dar tiksliai nežinoma.

REKLAMA

Anot A.Juodytės, įtariamieji dar turi susipažinti su bylos medžiaga, po to jie gali pateikti prašymus ją papildyti ar atlikti papildomus veiksmus. „Po to rašomas kaltinamasis aktas ir byla siunčiama į teismą“, - aiškino prokuratūros atstovė.

Kadangi šiuo metu V.Muntianas serga, nežinia, kiek truks susipažinimo procedūra.

Įtarimai šioje baudžiamojoje byloje taip pat pateikti buvusiam Kauno apskrities viršininko pavaduotojui Virginijui Vizbarui, buvusiam Kauno vicemerui Antanui Adolfui Balučiui, Kauno verslininkėms Laimai Baranauskienei ir Birutei Jablonskienei.

Penkiems asmenims pateikti skirtingi įtarimai - dėl piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos, kyšio priėmimo, didelės vertės kyšio priėmimo, didelės vertės kyšio davimo, dokumentų klastojimo, dėl ko buvo padaryta didelės žalos ir dokumentų klastojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai liepą prokurorai buvusiam parlamento vadovui pateikė įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi organizavimo ir dokumentų klastojimo.

Prieš tai Seimas panaikino V. Muntiano kaip Seimo nario teisinę neliečiamybę.

Pareigūnų duomenimis, V. Muntianas įtariamas 2007 m. birželį-gruodį organizavęs valstybės tarnautojo - Kauno apskrities viršininko pavaduotojo V. Vizbaro - piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos dėl jam faktiškai priklausančio sklypo.

Be to, jis esą organizavo neteisėtą blokų įkasimą faktiškai jo valdomame sklype, taip siekiant imituoti neva senus pamatus, kad vėliau galėtų toje vietoje pradėti statybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo Statutą parlamentaras be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą (in flagranti).

V.Muntianas visą laiką neigė kaltę. Tačiau esą nenorėdamas kompromituoti Seimo ir Pilietinės demokratijos partijos, kuriai tuomet vadovavo, politikas 2008 m. pavasarį atsistatydino iš parlamento pirmininko ir partijos lyderio pareigų.

Po 2008 m. spalį vykusių rinkimų V.Muntianas į parlamentą nebuvo išrinktas.

Verslininkės L.Baranauskienė ir B.Jablonskienė įtariamos davusios kyšį Kauno miesto savivaldybės ir apskrities valdininkams, kad galėtų prisijungti prie miesto centre esančio sklypo 3,58 aro valstybinės žemės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų