• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį per Izraelio karinę operaciją Gazos ruože žuvo 7 vaikai ir 6 suaugusieji. Tuo tarpu, kaip skelbia „The Times“, Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy susirengė į vienašališką diplomatinę misiją, kuria bus siekiama taikos regione.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio gynybos ministras Ehudas Barakas teigia, kad Izraelio kariai dalinai apsupo Gazos miestą ir smarkiai smogė „Hamas“ grupuotei. Tačiau, ministro teigimu, operacijos tikslai dar nėra pasiekti, todėl kariniai veiksmai tęsis.

REKLAMA

Iš viso per Izraelio atakas jau žuvo 524 palestiniečiai ir dar beveik 2 tūkst. buvo sužeisti. Keturi maži broliukai ir sesutės žuvo, kai Izraelio bomba pataikė į namą, esantį į rytus nuo Gazos miesto. Dar 3 vaikai žuvo Izraelio laivams apšaudant Gazos pajūrio stovyklą.

Tarptautinė bendruomenė kol kas nesugebėjo priimti bendros pozicijos dėl Izraelio karinės operacijos. JAV, turinti veto teisę JT Saugumo Taryboje, užblokavo visus bandymus pasmerkti Izraelio veiksmus Gazos ruože. Vašingtonas teigia, kad Izraelis turi teisę gintis.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos prezidentas N. Sarkozy, kuris anksčiau nesėkmingai bandė susiderėti dėl 48 valandų laikinų paliaubų, pirmadienį išvyko į susitikimą su Izraelio premjeru Ehudu Olmertu ir Palestinos savivaldos prezidentu Mahmoudu Abbasu. Atskira Europos Sąjungos diplomatų grupė, kuriai vadovauja ES užsienio politikos vadovas Javieras Solana, pirmadienį susitinka su Izraelio užsienio reikalų ministre Tzipi Livni.

Skelbiama, kad pirmadienį Izraelio armija Gazos priemiestyje užėmė šešių aukštų pastatą. Visi namo gyventojai buvo užrakinti savo kambariuose, iš jų atimti mobilieji telefonai, o ant stogo įsitaisę Izraelio kariai apšaudo miestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų