• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paryžiaus apeliacinis teismas penktadienį priėmė galutinį sprendimą, kad Viktoro Hugo romano „Vargdieniai“ tęsinius galima publikuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Bylą leidyklai „Plon“ ir rašytojui Francois Ceresa, kurie 2001 metais išleido du romanus „Vargdienių“ motyvais, iškėlė V. Hugo giminės. 2001 metais žemiausios instancijos teismas nusprendė, kad leidykla ir rašytojas yra kalti, nes pažeidė moralines autoriaus teises. Pralaimėję bylą pateikė apeliaciją.

REKLAMA

Po kelių metų nagrinėjimo byla pateko į Paryžiaus apeliacinį teismą, kuris pripažino, kad V. Hugo kūrinys buvo ne kartą adaptuotas literatūroje, kine ir teatre. Be to, teismas nusprendė apginti nuomonės laisvę, pareiškė leidyklos advokatas. Anot jo, V. Hugo giminėms dabar teks sumokėti atsakovams 10 000 kompensaciją už moralinę žalą.

V. Hugo „Vargdienius“ baigė rašyti 1862 metais. Šia proga rašytojas savo leidėjui parašė laišką: „Esu įsitikinęs, kad ši knyga taps viena iš svarbiausių, o gal ir pati svarbiausia mano kūryboje.“ Pagal romaną sukurta kelios dešimtys filmų, serialų, komiksų, spektaklių ir miuziklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų