• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus trečiadienį atminimo dovanomis ir padėkos žodžiais atsisveikino su keturioliktąją Vyriausybe.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūroje susirinkusiems ministrams jis sakė, kad ši socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujama Vyriausybė buvo išskirtinė, nes dirbo mažumos sąlygomis ir išdirbo ilgą laiką.

REKLAMA

"Šiandien yra savotiškas įrodymas, kad Lietuvoje egzistuoja demokratinė santvarka, kad mes tikime demokratija, ir valdžios perdavimo eigoje įrodoma visai tautai, galbūt net pasauliui, kad darome tai, kuo tikime. Visi puikiai žinome, kad Vyriausybės darbas ne tik kad atsakingas, bet ir turi savotiškus, beveik užprogramuotus pavojus, nes kas bebūtų daroma, visuomet atsiras be galo daug kritikų", - kalbėjo šalies vadovas.

V. Adamkus sakė, kad darbą baigusi Vyriausybė turi, kuo pasididžiuoti, nors gal ir ne viskas buvo atlikta taip, kaip tikėtasi.

Socialdemokratų partijos pirmininkas G.Kirkilas premjero pareigas ėjo nuo 2006 metų liepos 18 dienos. Jis vadovavo mažumos Vyriausybei, kurią sudarė Lietuvos socialdemokratų partija, Liberalų ir centro sąjunga, Valstiečių liaudininkų sąjunga ir Naujoji sąjunga. Sudarant valdančiąją koaliciją į ją įėjo Pilietinės demokratijos partija (PDP), tačiau iš PDP frakcijos Seime pasitraukus keletui narių, frakcija iširo. Naujoji sąjunga į koaliciją įsijungė 2008 metų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų