• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijoje vykstančiame neformaliame NATO gynybos ministrų susitikime dalyvaujantis aljanso generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis dar kartą pakartojo, kad Ukrainai NATO durys yra atviros.

REKLAMA
REKLAMA

„Leiskite jums priminti, kad anksčiau šiais metais vykusiame Bukarešto susitikime NATO valstybių bei vyriausybių vadovai pasveikino Ukrainos euroatlantinius siekius prisijungti prie NATO ir susitarė, kad Ukraina taps aljanso nare“ - savo pradžios kalboje sakė J. de Hoopas Schefferis.

REKLAMA

Jis itin kritiškai kalbėjo apie Rusijos veiksmus Gruzijos karo metu.

„Negalima neigti, kad Rusijos ir Gruzijos karas praėjusį rugpjūtį pakeitė Europos saugumo aplinką. Vienašališkas Rusijos sprendimas pripažinti Abchaziją ir Pietų Osetiją pažeidė pamatinius suverenumo ir teritorinio integralumo principus ir neatves prie gyvybingos euroatlantinės saugumo struktūros, kurios mes siekiame per konstruktyvų įsitraukimą su Rusija“ - teigė aljanso generalinis sekretorius.

Jis pridūrė, kad kiekviena šalis turi teisę laisvai pasirinkti, kuriai saugumo organizacijai priklausyti, ir dėl šio principo NATO nedarys jokių kompromisų. J. de Hoopas Schefferis taip pat išreiškė viltį, kad Rusija atsisakys savo minčių dislokuoti Kaliningrade trumpojo nuotolio raketas „Iskander“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų