• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Valstybinio turizmo departamento (VTD) direktorius Alvitis Lukoševičius, įsidarbindamas koncernui „Achemos grupė“ priklausančioje su turizmu susijusia veikla užsiimančioje įmonėje „Balturas“, nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

A.Lukoševičių nepažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pripažino ketvirtadienį posėdžiavusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

REKLAMA
REKLAMA

VTEK pirmininkė Jolanta Petkevičienė BNS sakė, jog komisija tyrimo metu nerado jokios informacijos, kad vadovaudamas VTD A.Lukoševičius dalyvavo svarstant ir priimant palankius „Balturui“ ir su juo susijusioms įmonėms sprendimus konkurso ar kitokiu būdu teikti valstybės užsakymus ar finansinę paramą.

REKLAMA

„Komisija nerado jokios informacijos, bent šiek tiek leidžiančios daryti prielaidas, kad buvusio VTD vadovo A.Lukoševičiaus veikla bent kažkaip buvo siejama su įmone „Balturas“. Nei dokumentų, net įtarimų tokių pagrįstų tyrimo metu nebuvo gauta, dėl to ir buvo priimtas atitinkamas sprendimas“, - BNS teigė J.Petkevičienė.

VTEK tyrimą dėl A.Lukoševičiaus galimo viešųjų ir privačių interesų supainiojimo nusprendė pradėti liepos pabaigoje, įvertinusi viename interneto tinklalapyje pasirodžiusią informaciją, rodančią, kad galimai buvo pažeisti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatyti apribojimai asmenims, pasibaigus tarnybai.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskelbta informacija sukėlė pakankamai pagrįstus įtarimus, jog galimai buvo pažeistos įstatymo nuostatos, kurios draudžia vienerius metus tokiais atvejais įsidarbinti atitinkamose pareigose. Tos pareigos nekėlė abejonių, nes tai - vadovo pareigos“, - BNS aiškino J.Petkevičienė.

VTEK duomenimis, A.Lukoševičius darbo sutartį, pagal kurią nuo šių metų birželio 30 dienos įsipareigojo eiti „Balturo“, valdančio „Achemos grupei“ priklausantį viešbučių ir pramogų verslą, generalinio direktoriaus pareigas, pasirašė birželio 27-ąją, dar būdamas VTD direktoriumi.

Šiuo metu VTD vadovauja Nijolė Kliokienė. A.Lukoševičius departamento direktoriumi dirbo daugiau nei šešerius metus.

„Balturui“ priklauso bendrovė „Palangos vėtra“, valdanti viešbučius „Palangos vėtra“ ir „Austėja“, įmonė „Druslita“, valdanti viešbutį „Druskininkai“ ir laisvalaikio klubą „Sūkurys“, bendrovę „Atgaiva tau“, kuriai priklauso medicininės reabilitacijos centras bei vandens procedūrų parką „SPA Druskininkai“ valdančią įmonę „Radnyčėlė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų