• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Venesuelą nuskridę du ilgojo nuotolio Rusijos bombonešiai branduolinių ginklų neturi, „Washington Post“ cituoja Rusijos karinių oro pajėgų atstovo žodžius. Tai – pirmas toks Rusijos tolimojo nuotolio bombonešių skrydis į Vakarų pusrutulį nuo pat Šaltojo karo pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad Rusijos bombonešiai dalyvaus bendruose kariniuose manevruose su Venesuelos aviacija. Manoma, kad pasiųsdama savo karinę aviaciją į Venesuelą, Rusija siekė atkeršyti NATO, nes aljanso laivai įplaukė į Juodąją jūrą.

REKLAMA

Majoras generolas Vladimiras Drikas teigia, kad Rusijos bombonešiai branduolinio ginklo neturi. Tiesa, jokios detalesnės informacijos apie bombonešių Tu-160 ginkluotę karininkas nepateikė.

Kremlius neigia, kad Rusija siekia įkurti Pietų Amerikoje savo karines bazes. „Rusija neturi savo karinių bazių Lotynų Amerikoje. Bombonešiai Venesueloje nusileido remiantis anksčiau pasiektais dvišaliais susitarimais“ – teigė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Andrejus Nesterenko.

Jis pabrėžė, kad Rusijos karinė aviacija laikosi visų tarptautinės teisės normų ir manevrus vykdys tik virš neutralių teritorinių vandenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų