• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalistai - čempionas Kauno „Žalgiris“ ir vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“ kovos Prezidento taurės turnyro pusfinalyje, kuris įvyks rugsėjo 27 dieną Latvijos sostinėje Rygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip lėmė burtų traukimo ceremonija, surengta trečiadienio vidurdienį Rygoje.

Kitose pusfinalio rungtynėse susikaus Latvijos čempionai Rygos „Barons“ krepšininkai ir Estijos čempionė Tartu „Rock“ komanda.

REKLAMA

Pusfinalių nugalėtojai kovos dėl Prezidento taurės finalo dvikovoje rugsėjo 28 dieną.

„Burtų traukimo ceremoniją stebėjo tik žurnalistai. Didesnė intriga buvo prieš burtus, o sužinojus rezultatus, aistros nurimo. Vadovai per daug nekėlė nerimo, nors pusfinalyje ir susitiks dvi geriausios Lietuvos ir Baltijos šalių komandos“, - po burtų traukimo ceremonijos sakė vykdantysis lygos direktorius Romualdas Brazauskas.

„Mąstėme, kad reikėtų surengti turnyrą prieš sezono pradžią, todėl ir surengėme Prezidento taurės turnyrą. Jame turėtų dalyvauti Lietuvos, Latvijos, Estijos ir BBL čempionai. Kadangi „Žalgiris“ laimėjo ir LKL ir BBL varžybas, į turnyrą pakvietėme „Lietuvos ryto“ komandą“, - pasakojo direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Šį sezoną atsisakėme „Žvaigždžių dienos“, nes pernai šis renginys nepavyko. Tam yra objektyvių priežasčių. Tiesiog manome, kad toks renginys mums nereikalingas. Kiekvienoje šalyje per kelias savaites įvyksta ne po vieną panašų renginį, todėl dubliuojamės ir nepasiekiame tokio efekto, kokio norėtume“, - sprendimą motyvavo R.Brazauskas.

Paklaustas apie naujoves 2008-09 metų sezone, R.Brazauskas sakė, kad viskas priklausys nuo ekipų pajėgumo. „Naujame sezone daug kas priklausys nuo komandų, kaip joms pavyko sukomplektuoti sudėtį per vasarą. Nauja bus tai, kad atrintamosiose pirmojo diviziono varžybose dalyvaus tik 3 - 6 vietas užėmusios komandos, todėl reguliarusis sezonas turėtų tapti atkaklesnis. Pirmąsias vietas užėmusios ekipos iškart pateks į finalo ketverto varžybas, o dar keturios komandos kovos dėl galimybės patekti į pusfinalį.“

„Dar neturime oficialių komandų sudėčių, lauksime jų iki rugsėjo 18 dienos. Vakar per vykdomąjį BBL posėdį buvo patvirtintas naujojo sezono tvarkaraštis, kuris netrukus bus pristatytas ir visuomenei“, - sakė R.Brazauskas.



Arijus Žakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų