• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų dienraštis „The Guardian“ pateikė 5 neįprasčiausius pasaulio viešbučius. Vienas iš jų įrengtas ežero viduryje, kiti - Laplandijos miškuose ar naftos gavyboje naudotoje kapsulėje.

REKLAMA
REKLAMA

Palafitte viešbutis Šveicarijoje pastatytas ant polių Neuchâtelo ežero viduryje. Apie 45 milijonus litų kainavęs viešbutis vienintelis Europoje stovi virš vandens. Statinyje panaudota daugybė gamtą saugančių technologijų - vanduo šildomas iš šiukšlių išgaunamomis biodujomis, elektra gaminama iš saulės energijos, o tualete naudojamas lietaus vanduo. Viešbutis buvo skirtas Šveicarijoje 2002 metais vykusiai „Expo“ parodai, bet po daugybės architektų, turistų ir gyventojų prašymų vyriausybė leido jo nenugriauti, nors šalies įstatymai draudžia statinius ežeruose.

REKLAMA


Švedijos miškuose įrengtas Kolarbyn viešbutis yra turbūt vienintelis šalyje be elektros. Vis dėlto kiekvienais metais jis pritraukia tūkstančius turistų iš viso pasaulio. 12 miško trobelių žmones vilioja laukinės gamtos aplinka ir nuotykiais miške. Dar prieš apsigyvenant trobelėje laukia pirmasis darbas - prisikirsti malkų židiniui.

„Atelier sul Mare“ viešbutis Sicilijoje pastatytas vos už poros metrų nuo jūros, tačiau jo išskirtinumas - menininkų įrengti kambariai. Italai teigia įgyvendinę ne vieno žmogaus svajonę praleisti naktį muziejuje ir miegoti su meno kūriniu. Pasak menininko Antonio Presti, tik „naudojamas ir gyvenamas meno kūrinys bus realizuotas iki galo“. Kiekvienas kambarys - vis kitoks.

REKLAMA
REKLAMA


Viešbutis - kapsulė anksčiau buvo naudojamas naftos gavyboje, o dabar keliauja po Europą ir suteikia pigios nakvynės galimybę. Nors patogumų viduje nedaug, viešbutis itin sandarus ir apsaugo nuo bet kokio aplinkos poveikio. Šiuo metu stovi Hagoje.


Atokiuose Suomijos miškuose įsikūręs Kakslauttanen viešbutis suteikia galimybę gulėti lovoje ir pro langą grožėtis fantastiškais Šiaurės vaizdais. Šiaurės pašvaistė čia regima nuo rugpjūčio iki liepos mėnesio. Kiti viešbučio teikiami malonumai - nakvynė sniego ir stiklo trobelėse, ledo baras, safaris, dūmų sauna ir žiemos sportas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų