• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinė naftos rinka susidūrė perteklinės pasiūlos keliamais sunkumais, prieš prasidedant Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) susitikimui pareiškė Libijos naftos ministras, šalies Nacionalinės naftos korporacijos valdybos pirmininkas Shukri Ghanemas.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinkos poreikiai aptarnaujami gerai, dėl perteklinių tiekimų ji net patiria sunkumų“, - sakė jis naujienų agentūros AFP korespondentui.

REKLAMA

Pasak Libijos naftos ministro, naftos kaina sumažėjo, o pasiūla viršija paklausą. Todėl OPEC turėtų imtis priemonių, kad subalansuotų situaciją. OPEC susirinkimas įvyks antradienį Vienoje.

Penktadienį „Brent“ naftos rūšies kaina spalio mėnesio tiekimams nukrito mažiau nei 105 JAV dol. už barelį. Daugelis analitikų mano, kad nafta ir toliau pigs: tai lemia augantis susirūpinimas dėl recesijos grėsmės JAV ir ES ekonomikai.

REKLAMA
REKLAMA

Žalia nafta, liepos 11 d. Niujorko biržoje pasiekusi 147,27 dol. kainos rekordą, mažiau nei per 2 mėnesius atpigo beveik 40 dolerių.

Pirmą kartą naftos kaina 100 dolerių ribą viršijo šių metų sausio pradžioje. Tai atsitiko dėl geopolitinio pobūdžio būgštavimų: buvo baiminamasi stiprėjančio Vakarų ir Irano konflikto dėl jo vykdomos branduolinės programos. Iranas yra vienas didžiausių naftos eksportuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų