• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita Daniūtė mokys šokti

Jau ateinančią savaitę Vilniuje ir Kaune duris atvers Editos Daniūtės šokių studija.

Viena garsiausių Lietuvos šokėjų, iškovojusių Europos ir pasulio čempionės vardą, savo mokiniams perduos per daug metų sukauptas žinias bei patirtį. „Rugsėjo 9-10 dienomis vyks vaikų, ketinančių tapti profesionaliais šokėjais, atranka. Taip pat formuojamos aukštesnių klasių moksleivių bei suaugusiųjų, kuriems šokis yra pramoga, grupės“, - pasakojo E.Daniūtė.

REKLAMA
REKLAMA

E.Daniūtė pasakojo, kad mintis atidaryti savo šokių studiją kirbėjo jau seniai - trukdė įtemptas šokėjos darbo grafikas: „Varžybose dalyvaujantis šokėjas nuolat keliauja, daug treniruojasi, todėl jei imamasi dviejų darbų, yra pavojus, kad nukentės rezultatas“.

REKLAMA

Nuo klasikos iki pilvo šokio

Studijoje E.Daniūtė mokys pačių įvairiausių šokių - nuo angliško ir Vienos valso, kvikstepo, tango iki kubietiškos salsos ir rumbos, sambos, ča ča. Moterys ir merginos galės lavinti ir dailinti kūną besimokydamos pilvo šokio. „Taikysiuos prie savo mokinių poreikių ir pageidavimų, todėl šokių asortimentas dar keisis“, - apie studijos veiklą sakė jos įkūrėja.

Darbas su mokiniais E.Daniūtei - ne naujiena: „Privačiai su mokiniais dirbu jau apie 10 metų, mokau ir Lietuvoje, ir užsienyje“. Be jos, šokių studijoje darbuosis ir kiti profesionalūs šokių mokytojai.

REKLAMA
REKLAMA

Šokiai visiems

Šokį savo širdimi ir gyvenimu ne sykį vadinusi E.Daniūtė laukia kiekvieno, neabejingo šokių ritmams. „Suaugusiesiems šokis - sportas, malonus užsiėmimas. O štai vaikai gali šokti ne tik dėl pramogos, bet ir tapti profesionaliais šokėjais“, - pasakojo E.Daniūtė.

Moteris mano, kad šokti vaikas gali pradėti net nuo 5 metų, o geriausias amžius - 6-7 metai: „Nors ir nuo 8-9 metų šokti pradedantys vaikai labai dažnai pasiekia gerų rezultatų, jei tik turi gabumų ir noro“, - apie tinkamiausią amžių mokytis šokti sakė E.Daniūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris neslepia ambicijų: „Noriu, kad kada nors pasaulinio lygio varžybose Lietuvą garsintų Editos Daniūtės šokių studijos mokiniai. Mano šokėjos karjera buvo sėkminga, todėl žinau, kaip tokių profesinių aukštumų gali iškovoti ir kiti. Turiu sukaupusi daug žinių ir vertingos patirties, kuria galiu ir noriu pasidalyti“.

Konkuruos profesionalumu

Nors Vilniuje ir Kaune veikia ne viena šokių mokykla, E.Daniūtė konkurencijos nebijo ir kliaujasi savo ilgamete patirtimi, žiniomis bei įgūdžiais. „Jei mokyčiausi teniso, norėčiau, kad mane treniruotų šios srities specialistas. Lygiai taip pat ir su šokiais. Kad ir kokį tikslą turėdami vaikai ar suaugusieji ateis mokytis į mano studiją - tapti šokėjais ar tiesiog šauniai praleisti laiką, juos mokys šios srities specialistai“, - užtikrino E.Daniūtė.

Daugiau informacijos www.daniute.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų