• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos opozicionierius Aleksandras Kozulinas buvo nominuotas Europos Parlamente teikiamai Sacharovo premijai gauti. Kandidatų gauti premiją sąraše taip pat atsidūrė ir buvęs Rusijos Federalinės saugumo tarnybos pulkininkas Michailas Trepaškinas, Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama, Zimbabvės opozicijos lyderis Morganas Tsvangirai bei Ingrid Betancourt.

REKLAMA
REKLAMA

Sacharovo premija kasmet yra įteikiama žmogui, pasižymėjusiam ginant žmogaus teises bei pagrindines demokratijos vertybes. 2008 metais bus teikiama jubiliejinė dvidešimtoji premija. Galutinis kandidatų gauti apdovanojimą sąrašas bus paskelbtas rugsėjo 22 dieną. Į šį sąrašą bus įtraukti 3 kandidatai. Apdovanojimų ceremonija vyks gruodžio 16 dieną.

Priminsime, kad A. Kozulinas iš kalėjimo buvo paleistas tik šių metų rugpjūčio 16 dieną. Aleksandro Lukašenkos režimas buvo įkalinęs šį politiką dėl tariamo chuliganizmo bei masinių neramumų organizavimo. Kalėjime Baltarusijos opozicijos lyderis bei buvęs kandidatas į prezidentus praleido beveik porą metų. Vos išėjęs iš kalėjimo, A. Kozulinas pareiškė kandidatuosiąs ir 2011 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų