• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūtį Mančesteryje, Edinburge ir Londone (Didžioji Britanija) bus pristatoma naujoji lietuvių poezijos antologija.

REKLAMA
REKLAMA

Naujojoje poezijos rinktinėje „Six Lithuanian Poets“ („Šeši lietuvių poetai“) publikuojama Eugenijaus Ališankos, kuris yra ir antologijos redaktorius, Daivos Čepauskaitės, Gintaro Grajausko, Aido Marčėno, Kęstučio Navako bei Sigito Parulskio poezija.

REKLAMA

Rinktinės leidėjai pabrėžia, kad „visi antologijoje publikuojami poetai gimė po 1960-ųjų, kai Lietuva buvo Sovietų Sąjungos dalis. Daugelis jų savo kūrybą pradėjo publikuoti jau po to, kai šalis paskelbė savo nepriklausomybę“.

Knygos įvade rašoma, kad „kitaip nei poetų pirmtakai, kuriems labiausiai rūpėjo politinės temos, šios kartos kūrėjai savo kūryboje labiau linksta prie estetinių ir egzistencinių svarstymų. Nors kiekvienas jų tai daro savaip, visus juos vienija stiprus kalbos pojūtis ir ironiška, postmoderni laikysena, labiau remiantis šiuolaikinės Europos poezijos tendencijomis nei vietinėmis tradicijomis“.

REKLAMA
REKLAMA

Antologiją leidžia britų leidykla „Arc Publications“. Tai yra viena svarbiausių poezijos leidyklų, skaitytojams pristatanti gerą šiuolaikinę kitų kraštų poeziją.

Naujoji lietuvių poezijos rinktinė bus pristatoma Mančesteryje, Edinburge bei Londone, atitinkamai rugpjūčio 11, 12 ir 13 d.

Pristatymuose dalyvaus ir trys lietuvių poetai – Eugenijus Ališanka, Gintaras Grajauskas bei Sigitas Parulskis.

Edinburge su rinktinės išleidimu susiję skaitymai vyks solidžiausio Jungtinės Karalystės literatūros renginio – Edinburgo tarptautinio knygų festivalio – programos rėmuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Jungtinėje Karalystėje pasirodo kelios lietuvių poezijos rinktinės.

Be jau minėtosios poezijos antologijos, šių metų rudenį žinoma britų leidykla „Bloodaxe“ planuoja išleisti Tomo Venclovos poezijos rinktinę „The Junction“.

Kovo pabaigoje kartu su Londone poezijos draugijos leidžiamu „Poetry Review“ (Volume 98:10 Spring 2008) buvo išleistas priedas „Contemporary Lithuanian Poets“ („Šiuolaikiniai lietuvių poetai“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų