• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoms Darbo kodekso pataisoms besipriešinantys verslo organizacijos pataisas reikalauja atšaukti ir kaltina Seimą sveiko proto stoka.

REKLAMA
REKLAMA

"Manome, kad Lietuvos Respublikos Seimo nariai suvokia, kad jų elgesys prieštarauja ekonominei ir socialinei logikai, tačiau noras išgarsėti priimant destruktyvius sprendimus, sukeliant šalies ekonominėje ir socialinėje erdvėje skandalą, peržengia sveiko proto ribas", - rašoma verslininkų atvirame laiške.

REKLAMA

Laišką pasirašė Lietuvos pramonininkų konfederacija, Verslo darbdavių konfederacija, prekybos, Pramonės ir amatų rūmų asociacija, asociacija "Investors Forum", Žemės ūkio rūmai, Žemės ūkio bendrovių asociacija, Ūkininkų sąjunga ir Lietuvos laisvosios rinkos institutas.

Atviras laiškas adresuotas prezidentui, Seimo pirmininkui, premjerui.

Liepos 1-ąją įsigaliojusios Darbo kodekso pataisos numato, kad darbuotojams, dirbantiems viršvalandinį ar nakties darbą arba švenčių ir poilsio dienomis, turi būti mokama ne mažiau kaip pusantro jų valandinio atlygio (mėnesinės algos), o už darbą poilsio ar švenčių dienomis - ne mažiau kaip dvigubai. Tačiau papildoma dalis turėtų būti apskaičiuojama remiantis  Vyriausybės nustatytu vidutinio darbo valandos užmokesčiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų