• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netikėtas pirmosios pasaulio raketės Justine Henin pasitraukiams iš teniso pasaulio atvėrė kelią į šlovės viršūnę naujoms žvaigždėms.  Pirmoji šia galimybe pasinaudojo Serbijos atstovė Ana Ivanovič.

REKLAMA
REKLAMA

Netikėtumų metas

Per keletą pastarųjų mėnesių moterų tenise netrūko staigmenų. Amerikietė Ashley Harkleroad tapo pirmąja profesionalia tenisininke, sutikusia apsinuoginti žurnalui „Playboy“. Belgė J.Henin tapo pirmąja moterimi, nusprendusia baigti karjerą, būdama pačioje jos viršūnėje. Šis J.Henin žingsnis apstulbino visą pasaulį. Lengviau, ko gero, pateisinti A.Harkleroad, susiviliojusią „Playboy“ siūlomais pinigais...

REKLAMA

25-erių J.Henin, septynis kartus Didžiojo kirčio turnyro nugalėtoja, atsisakė galimybės laimėti penktąjį Atvirąjį Prancūzijos čempionatą ir pirmą kartą nugalėti Vimbldone.

„Justine pasitraukimas kiekvienam sukėlė tikrą šoką, - sako ją pirmojoje reitingų vietoje pakeitusi 20-metė Serbijos žaidėja Ana Ivanovič. - Ji buvo karjeros viršūnėje ir jai puikiausiai sekėsi. Tačiau su kitomis žaidėjomis apie tai daug nešnekame, nes visoms kur kas labiau rūpi susikoncertuoti į savo žaidimą. Taip, ji pasitraukė, bet mums, likusioms, niekas nepasikeitė. Aš norėjau būti pirmąja pasaulyje net tuomet, kai Justine dar žaidė. Dabar jos nebėra, bet mano siekių tai nepakeitė“.

Pomėgiai ir simpatijos

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kai kas po J.Henin pasitraukimo vis dėlto pasikeitė. Dabar dėl svarbiausių trofėjų greičiausiai kovos Marija Šarapova ir A.Ivanovič.

A.Ivanovič žaisti tenisą mokėsi tuščiame baseine. Vėliau jai tekdavo atidėti treniruotes, jei NATO nuspręsdavo surengti reidą. Ši mergina tikrai negimė su laimės marškinėliais.

Anos mama Dragana yra teisininkė, tėvas Miroslavas - verslininkas, broliui Milošui - ketveri ir jam patinka žaisti krepšinį. Tenisininkė mėgsta filmus, ypač trilerius. Taip pat - skaityti (ypač istorines knygas ir apie graikų mitologiją).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų rugsėjį ji pradėjo finansų studijas privačiame universitete. Ana dievina Rogerį Federerį už jo profesionalumą teniso kortuose ir už jų ribų. Beje, ji turi ne vieną prietarą. Pavyzdžiui, stengiasi niekada neužminti kortų linijų, o per kai kuriuos turnyrus vakarieniauja vis tame pačiame restorane. Kartais mačui A.Ivanovič ruošiasi persirengimo kambarėlyje spręsdama sudoku. Kartą ji prisipažino, kad labiausiai norėtų gyventi Melburne, Londone arba Paryžiuje.

Beje, viename interviu Lietuvos teniso viltis Ričardas Berankis yra užsiminęs, kad simpatiškiausia iš moterų tenisininkių jam - būtent A.Ivanovič. Be to, jie abu su Ana - R.Federerio talento gerbėjai.



Užkrečiantis pavyzdys

REKLAMA

Nelengvas buvo ir iš Sibiro kilusios M.Šarapovos kelias į teniso aukštumas. Šiandieniniame moterų teniso pasaulyje yra daugybė puikių žaidėjų iš Rytų Europos, kurioms teko sunkiai ir atkakliai kovoti dėl pripažinimo. Tokia rusių Jelenos Dementjevos ir Marijos Kirilenko istorija. Arba Annos Chakvetadze, kurios namai prieš keletą mėnesių buvo tiesiog nušluoti nuo žemės paviršiaus. Tuo tarpu Agnes Szavay kuo puikiausiai įrodo, kad ir Vengrijoje gali užaugti tikrų teniso talentų.  O Ukraina turi seseris Bondarenko - Alioną ir Kateriną.

REKLAMA

„Šiandien teniso pasaulyje karaliauja daugybė merginų iš Rytų Europos.  Jos tvirtesnės, be to, joms reikia daugiau kovoti, kad pasiektų to, ką turi dabar, - sako A.Ivanovič. - Kai šalyje atsiranda gerų žaidėjų, jas pradeda rodyti per televiziją, vaikai pamato, koks tai puikus sportas ir taip pat nori jį žaisti. Pavyzdžiui, Serbijoje tenisas šiandien labai populiarus“.

Netikėtai Serbija tapo lygiaverte moterų teniso žaidėja. Kita šios šalies žvaigždė - Jelena Jankovič. A.Ivanovič tvirtina, kad kovodama kortuose ji siekia pagerinti gimtosios Serbijos įvaizdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai to tikiuosi. Manau, kad jei yra kas nors, kas suvienija žmones, tai tik sprotas ir muzika. Mums didelė garbė būti savo šalies ambasadoriais ir garsinti ją visais įmanomais būdais. Juk pastarieji metai Serbijai tikrai nebuvo lengvi“.



Konkurencija niekur nedingo

Nors J.Henin ir padidino Rytų Europos merginų šansus, vis dėlto kol kas jos dar nėra vienvaldės kortų lyderės. Būtų neteisinga pamiršti seseris Williams. Net jei Serena siekia karjeros aktorystėje, o Venus - interjero dizaino ir mados pasaulyje. S.Williams talentas visada verčia nerimauti priešininkes. Venus - geriausia savo kartos žaidėja ant žolės.

REKLAMA

Vis dėlto J.Henin pasitraukimas privertė kitas žaidėjas susimąstyti: ko aš noriu? „Sunku pasakyti, ar baigsiu žaisti, kai man bus 25-eri, nes dar tik pradedu karjerą. Bet jei vieną dieną tau pasidaro nebeįdomu, galbūt ateina laikas pasitraukti“, - svarsto A.Ivanovič.

Šiaip ar taip J.Henin istorija greitai užsimiršo. Ji pati iš karto paprašė, kad jos pavardė būtų ištrinta iš reitingų sąrašų. O teniso pasaulis sukasi toliau. Ateina naujoji karta.



Algė Ramanauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų