• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei Rusijos Dūma priims siūlomas Baudžiamojo kodekso pataisas, buvęs kompanijos „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis į laisvę gali išeiti jau 2009 metais, antradienį rašo dienraštis „Vedomosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Pataisų, kurias pasiūlė deputatas Pavlas Krašeninnikovas, esmė tokia: jis siūlo kiekvieną dieną, praleistą tardymo izoliatoriuje, skaičiuoti kaip 1,5 dienos, jei nuteistasis bausmę atlieka bendro režimo kolonijoje arba auklėjamojoje nepilnamečių kolonijoje, ir dvi dienas, jei nuteistasis nukreiptas atlikti bausmę į koloniją – gyvenvietę.

REKLAMA

Pataisos negaliotų tiems asmenims, kurie už ypač sunkius nusikaltimus bausmę atlieka griežto režimo kolonijoje.

Anksčiau tokie koeficientai Rusijoje nebuvo reglamentuoti, juos savo nuožiūra taikydavo teismas.

Pataisos, kaip teigia P. Krašeninnikovas, galios atbuline data ir į laisvę anksčiau laiko galės išeiti apie 50 000 kalinių. Šias pataisas inicijavo Rusijos Bausmių atlikimo federalinė tarnyba, suinteresuota mažinti už smulkius nusikaltimus nuteistų žmonių skaičių kalėjimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Jei pataisos bus priimtos, galimybę išeiti į laisvę anksčiau laiko gaus ir pats žinomiausias Rusijos kalinys M. Chodorkovskis. Buvęs „Jukos“ vadovas areštuotas 2003 metais spalio 25 dieną, tardymo izoliatoriuje praleido apie 3,5 metų. 2005 metais jis nuteistas už sukčiavimą ir vengimą mokėti mokesčius 8 metus kalėti. Jei bus panaudoti nauji koeficientai, M. Chodorkovskio bausmės laikas baigsis 2009 metais.

Dienraštis pažymi, kad laisvę verslininkas pamatys tik tuomet, jei jį išteisins antroje byloje, kuri teismo dar nepasiekė. 2007 metais M. Chodorkovskiui ir Platonui Lebedevui iškelta byla už grobstymą ir lėšų legalizavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų