• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos prokuratūra teismui perduota baudžiamoji byla dėl netikrų pinigų gamybos, laikymo ir realizavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A.Ž. savo gyvenamojoje vietoje Jonavos mieste gamino ir vėliau realizavo netikrus 100 litų nominalo vertės banknotus.

REKLAMA

Jie buvo gaminami spalviniu rašaliniu aparatu, imituojant apsaugos priemones. Iš viso iš apyvartos buvo išimta 317 vienetų netikrų 100 litų nominalo banknotų. Taip pat buvo rasta ir paimta įranga netikriems pinigams gaminti bei nebaigti gaminti 100 litų nominalo banknotai.

Pasak prokuratūros pranešimo, įtariamasis A.Ž. prisipažino dėl jam inkriminuoti nusikaltimo. Šiuo metu jis atlieka teismo paskirtą 4 metų laisvės atėmimo bausmę už anksčiau padarytą analogišką nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas įtariamasis netikrų pinigų realizavimu asmuo mirė ikiteisminio tyrimo metu.

Dar trims įtariamiesiems, kurių vaidmuo gaminant ir platinant netikrus pinigus buvo ne itin svarbus, teismas jau skyrė bausmes.

Ikiteisminis tyrimas dėl netikrų pinigų gamybos, laikymo ir realizavimo 2008 metų balandžio mėnesį buvo sujungtas su 175 ikiteisminiais tyrimais, kurie buvo atliekami dėl Kaune ir kitose vietose pasirodžiusių netikrų 100 litų nominalo vertės banknotų.

Specialistai pateikė išvadas, kad banknotai pagaminti tuo pačiu būdu.

Šį didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kurio metu nukentėjusiais pripažinti 33 fiziniai, o civiliniais ieškovais - 7 juridiniai asmenys, atliko Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„ Netikrų pinigų gaminimas, laikymas ir realizavimas yra sunkus nusikaltimas, kurio pasekmės yra ne tik žala pavieniams fiziniams asmenims, bet ir visai šalies finansų sistemai, - sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė Nijolė Žimkienė.

Baudžiamojo kodekso 213 straipsnyje už šį nusikaltimą finansų sistemai numatyta didžiausia bausmė yra laisvės atėmimas iki dešimties metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų