• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maxima LT ir „Lietuvos geležinkeliai“ pradeda naujo projekto įgyvendinimą - didžiausio prekybos tinklo gaunami į Klaipėdos jūrų uostą kroviniai bus vežami greituoju traukiniu iš Klaipėdos į Vilnių ir atgal.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Maxima LT generalinis direktorius Gintaras Jasinskas, didžiausio prekybos tinklo ir geležinkelių transporto įmonės susitarimas naudingas tuo, jog Maxima sandėlius prekės iš Klaipėdos uosto pasieks greičiau bei mažesnėmis sąnaudomis.

REKLAMA

Be to, krovinių gabenimas geležinkeliais yra ir gerokai ekologiškesnis. Naudojantis geležinkelių transportu yra sunaudojama kone tris kartus mažiau degalų nei vežant krovinius automobiliais.

„Optimizuodami logistikos procesus ir jų paskirstymą Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse veikiančioms Maxima parduotuvėms, ieškome geriausių sprendimų kroviniams gabenti. Todėl tikimės, jog šis naujasis projektas leis efektyviau planuoti mūsų krovinių gabenimą ir prekių paskirstymą sandėliams bei parduotuvėms,“ – sako G. Jasinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinio direktoriaus teigimu, svarbiausias Maxima siekis – suteikti pirkėjams platų prekių asortimentą, kuris gali būti sudarytas tik tuo atveju, jei prekės laiku pasiekia parduotuves. Manoma, kad šis projektas leis efektyviau greičiau iš uosto gauti prekes į įmonės sandėlius, o iš ten paskirstyti krovinių srautą automobilių transportui, kuris pristatys prekes į visas Maxima parduotuves Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse.

Numatoma, kad projektui įgyvendinti bus pasitelktas operatorius, kuris organizuos vagonų su jūriniais 20 ir 40 pėdų universaliaisiais konteineriais ir, esant poreikiui, vilkikų su puspriekabėmis, kurie atvežami į Klaipėdos uostą jūrų transportu ar per Mukrano-Klaipėdos perkėlą, gabenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Maxima LT ir bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovai atlieka potencialių krovinių srautų analizę, vertina būtinas technines galimybes. „Lietuvos geležinkelių“ atstovai įsipareigojo sudaryti reikalingus traukinių, kuriais bus gabenami prekybos tinklo gautos prekės, eismo tvarkaraščius.

Maxima LT iki liepos mėnesio atliks potencialių operatorių analizę. Tikimasi, kad jau vasaros viduryje bus parinktas operatorius ir geležinkeliais bus pradėti gabenti pirmieji Maxima LT gauti kroviniai iš Klaipėdos.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų