• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teheranas skundžiasi Jungtinėms Tautoms (JT) dėl Hillary Clinton, kandidatės į prezidentus, elgesio. Praėjusią savaitę viešoje kalboje kandidatės į JAV prezidentus užsiminė apie aplinkybes, kuriomis JAV pultų Iraną.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia BBC, Demokratų partijos kandidatė H. Clinton TV interviu metu perspėjo Teheraną, kad jeigu ji taptų prezidente, JAV galėtų „visiškai sunaikinti“ Iraną atsakydamos į branduolinį išpuolį prieš Izraelį.

REKLAMA

„Noriu, kad iraniečiai žinotų - jeigu aš tapsiu prezidente, mes pulsime Iraną (jeigu jis puls Izraelį)“, - sakė H.Clinton kalbėdama ABC televizijos laidoje „Good Morning America“.

Iranas, nuolat tikinantis, kad jo branduolinė programa skirta tik taikiems tikslams, minėtus H. Clinton žodžius pasmerkė kaip „provokuojančius ir neatsakingus“. Iraniečių atstovai taip pat pažymėjo, kad tokios pastabos yra skandalingas JT chartijos pažeidimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Balsas.lt“ rašė, kad H. Clinton grasinimai sulaukė ir neigiamos britų reakcijos. Lordas Markas Mallochas Brownas, buvęs JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas bei Didžiosios Britanijos ministras, amerikietės kalbas pavadino neišmintingomis.

„Priimtina perspėti Iraną dėl pasekmių tęsiant branduolinio ginklo plėtrą ir dėl to, kaip tai gali atsiliepti jo saugumui. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje neišmintinga gąsdinti sunaikinti bet kurią kitą šalį, įskaitant civilius, gyvenančius toje šalyje“, - sakė jis.

Iranui už atsisakymą nutraukti urano sodrinimo darbus jau ne kartą buvo griežtintos JT Saugumo Tarybos sankcijos. JAV ir kitos Vakarų šalys baiminasi, kad Iranas slapta gaminasi branduolinį ginklą ir gali užpulti Izraelį, kurį Irano vadovas Mahmoudas Ahmadinejadas praeityje ragino „ištrinti iš žemėlapio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų