• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas vėl ėmėsi elektroninę informaciją talpinančių asmens tapatybės kortelių klausimo. Parlamentarai po pateikimo ketvirtadienį pritarė atitinkamam įstatymui, kuriuo tapatybės kortelės tobulinamos taip, kad juose būtų fiksuojami biometriniai duomenys - tarp jų virtualus asmens atvaizdas, o ateityje ir pirštų atspaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šio klausimo parlamentarai grįžta po to, kai sausį buvo nutarę įstatymo pataisas grąžinti tobulinti Vyriausybei. Tuomet seimūnai išreiškė nuogąstavimus, jog tokio pobūdžio asmens tapatybės kortelės leis žmonės sekti, kad ir kur jie būtų. Be to, išsigąsta ir pernelyg didelės kainos - kalbėta apie 20 mln. litų 2008 metams.

REKLAMA

Šiuo metu kalbama, kad 2009 metams reiktų 9 mln. litų.

Ketvirtadienį posėdžių salėje girdėjosi analogiški naujųjų asmens tapatybės kortelių priešininkų argumentai. „Tvarkietis“ Egidijus Klumbys piktinosi, jog taip iš esmės visiems įsegamos mikroschemos, kurios leis pasitelkus palydovą sekti žmones.

„Mums įsodins „čipsus“, virš Lietuvos bus pakabintas palydovas ir bus žinoma, kur tu esi. Neliks jokio privatumo, neliks nie-ko!“, - ne pirmąkart dėstomo pasipiktinimo neslėpė E.Klumbys.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Seimo posėdžių salėje didesnio susidomėjimo sulaukė ne E.Klumbio pasipiktinimas asmens tapatybės kortelėmis, bet jo nemandagi frazė, išsakyta konservatoriui Emanueliui Zingeriui. Klausiamas kur įsodins tuos „čipsus“, jis atrėžė, jog E.Zingeriui tikrai įsodins į sėdynę.

Nepaisant kai kurių seimūnų pasipriešinimo, parlamentarai vis tik po pateikimo pritarė Asmens tapatybės kortelės įstatymo pataisoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų