• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ašchabade viešintis Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas trečiadienį su Turkmėnistano prezidentu Gurbanguly Berdymuchamedovu aptarė dvišalio ekonominio bendradarbiavimo perspektyvas, dalyvavo Lietuvos ir Turkmėnistano verslo forumo atidaryme.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime su G.Berdymuchamedovu G.Kirkilas pažymėjo, jog Lietuva nori stiprinti bendradarbiavimą su Turkmėnistanu transporto srityje. Kombinuotų pervežimų traukinys "Viking" sujungęs Klaipėdos jūrų uostą su Turkmėnistanu, pasak jo, padidintų dvišalę prekybą ir būtų papildomas kelias eksportuoti Turkmėnistano krovinius į Vakarus.

REKLAMA

Lietuvos Vyriausybės vadovas pabrėžė svarbų Turkmėnistano vaidmenį regioniniam stabilumui dėl jo sienos su Afganistanu, kur Lietuva dalyvauja Goro provincijos atkūrime.

G.Kirkilo ir G.Berdymuchamedovo pokalbio metu taip pat buvo nagrinėtos Europos Sąjungos ir Vidurinės Azijos valstybių bendradarbiavimo galimybės.

Turkmėnijos prezidentas supažindino G.Kirkilą su Turkmėnistano ir Europos Sąjungos energetinio bendradarbiavimo dujų sektoriuose galimybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos premjero, bendradarbiavimas energetikos srityje gali suartinti Europos Sąjungą su Kaspijos jūros regionu.

Susitikimo pabaigoje G.Kirkilas pakvietė Turkmėnistano prezidentą atvykti į Lietuvą.

Vėliau G.Kirkilas ir Turkmėnistano vicepremjeras Chodža Muchamedovas pasirašė memorandumą dėl tarpusavio supratimo.

Vizitą Turkmėnistane G.Kirkilas pradėjo antradienį, į Lietuvą premjeras grįš trečiadienį vakare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų