• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės savivaldybės ir Vyriausybės atstovo ginčą dėl gyvenamųjų namų Pilaitės mikrorajone turėtų nagrinėti teismas. Prokurorai tvirtina, kad savivaldybė pažeisdama įstatymus leido statyti aukštesnius daugiabučius, skelbia LTV „Panorama“. Tuo metu verslininkai jau baigia statyti namus pridurdami, kad statybas reglamentuojantys įstatymai yra dviprasmiški.

REKLAMA
REKLAMA

Į sostinės Pilaitės rajone statomus namus jau keliasi naujakuriai. Čia baigiami statyti šešių aukštų daugiabučiai, nors pernai sausį išduotame detaliajame plane numatyta, kad jie turėtų būti aukštu žemesni.

REKLAMA

Padidinti statomų namų aukštį nekeičiant sklypo detaliojo plano pernai rudenį leido sostinės taryba.

„Esu du kartus įspėjęs praeitą spalį, kad tokia statyba negalima. Prieš tai reikia patvirtinti detalųjį planą keičiant aukštingumą, o taryba į tai nekreipė dėmesio, ir aš medžiagą perdaviau prokuratūrai“, – teigia Jurgis Jurkevičius, Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje.

Sostinės meras, pats raginęs leisti statyti aukštesnius namus, dabar tvirtina buvęs suklaidintas savivaldybės darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ko gero, mūsų Plėtros departamento specialistai padarė tam tikrų netikslumų nustatydami reglamentinius skaičius. Pas mus įstatyme paliekamos spragos, kurios leidžia interpretuoti“, – sako Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

Būstus stačiuos įmonės „Eika“ direktorius Robertas Dargis teigia, kad taip nutinka ne pirmą kartą

„Manau, kad įstatymų dviprasmiškumas ir poįstatiminių aktų prieštaravimas – tai yra pasekmės, apie ką šiandien kalbame, tai ne pirmas atvejis yra“, – sako R. Dargis.

Prokurorai kreipėsi į teismą ir prašo panaikinti leidimą statyti aukštesnius namus. Tačiau lieka neaišku, kaip tektų elgtis, teismui pripažinus, kad sostinės valdžia leidimą išdavė neteisėtai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neteisėtas veiksmas negali privest prie teisėtų. Bet šiuo atveju verslininkai nėra kalti – jie gavo leidimus ir pasididino. Šiuo atveju reikėtų bausti tuos darbuotojus, kurie rengė tuos planus“, – mano J. Jurkevičius.

Vilniaus meras pripažįsta, kad su nerimu laukia teismo sprendimo. Esą nežino, kaip elgtis su užplūdusiais verslininkų prašymais keisti statomų pastatų aukštingumą neperbraižant detaliojo plano.



Giedrius Vitkauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų