• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miestą tvarkančios įmonės įpareigotos iki balandžio 18-osios užbaigti Vilniaus gatvių valymą ir žiemą išbarstyto smėlio bei druskos išvežimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šešios miestą tvarkančios įmonės paragintos darbus užbaigti trečiadienį savivaldybės atstovų inicijuotame pasitarime.

REKLAMA

Kaip pranešė sostinės savivaldybė, oro užterštumas Vilniaus mieste šiuo metu neviršija leistinų normų, o palyginus šių ir praėjusių metų duomenis matyti, kad oro kokybė geresnė nei pernai.

Pasak Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros vedėjo Alfredo Skinulio, kietųjų dalelių norma Senamiestyje iki balandžio 8-os dienos buvo viršyta 5 dienas, Žirmūnuose - 7 dienas. Pernai tuo pat metu šiuose rajonuose teršalų norma atitinkamai buvo viršyta 13 ir 19 dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal nustatytus reikalavimus iš viso per metus teršalų norma negali būti viršyta daugiau nei 35 dienas.

Kaip rašo žiniasklaida, oro kokybės būklę blogina ne tik automobilių spūstys, bet ir po žiemos nevalytos gatvės ir nekontroliuojamos statybos. Kietųjų dalelių koncentracija Vilniuje leistiną ribą pradėjo viršyti kovo 30-31 dienomis. Padidėjęs oro užterštumas buvo fiksuojamas visą praėjusią savaitę. Tik šeštadienį pradėjus lynoti padėtis kiek pagerėjo.

Labiausiai užterštos vietos Vilniuje - Geležinio vilko gatvė, Savanorių prospektas, didžioji dalis Senamiesčio, Naujamiestis. Geležinio vilko gatvėje ir Savanorių prospekte kietųjų dalelių koncentracija viršijo vidutinę metinę Europos ribinę vertę - 40 mikrogramų kubiniame metre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oro užterštumo rekordą užfiksavo matavimo stotis, įrengta ties Kalvarijų ir Kareivių gatvių sankryža - čia balandžio 2-ąją kietųjų dalelių koncentracija buvo net 154 mikrogramai kubiniame metre.

Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas „Lietuvos rytui“ pripažino, kad tokios prastos padėties dar nebuvo nė vienais metais.

„Sostinei iš tiesų gėda. Praėjusią savaitę buvo palankūs orai smėliui iš gatvių išvežti. Nesuprantu, kas trukdė įmonėms laiku atlikti šį darbą“, - sakė valdininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų