• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mažeikių naftą“ valdančio Lenkijos koncerno „PKN Orlen“ stebėtojų taryba artimiausiu metu ketina paskelbti konkursą į koncerno prezidento postą.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai greitai stebėtojų taryba paskelbs apie konkursą“, - patvirtino stebėtojų tarybos pirmininkas Maciejus Mataczynskis pranešė naujienų agentūra PAP.

REKLAMA

Tačiau „PKN Orlen“ stebėtojų tarybos pirmininkas atsisakė nurodyti konkretų konkurso terminą.
Vasario mėnesio pabaigoje „PKN Orlen“ valdybos pirmininko ir valdybos nario Piotro Kownackio įgaliojimai buvo sustabdyti neapibrėžtam laikui.

„PKN Orlen“ stebėtojų tarybos nuomone, P. Kownackio pastarojo meto vieši politiniai pasisakymai nebuvo suderinti su bendrovės valdyba ir pakenkė koncerno įvaizdžiui bei įtraukė įmonę į politinius debatus.
P.Kownackis dar pernai yra viešai pareiškęs, kad Iždo ministerijos prašymas kol kas nepriimti esminių sprendimų yra teisės laužymas ir „PKN Orlen“ vadovybė šio prašymo nevykdys.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu iždo ministras Aleksandras Gradas teigė, kad P.Kownackio paskyrimas vadovauti koncernui buvo politinis. P. Kownackis yra laikomas buvusiu šalies vadovo Lecho Kaczynskio bendražygiu.
Šiemet vasario mėnesio pradžioje buvo iš esmės atnaujinta „PKN Orlen“ stebėtojų taryba.

Lenkijos Iždo ministerija tiesiogiai valdo apie 10 proc. „PKN Orlen“ akcijų, o kartu su valstybei priklausančia „Nafta Polska“ - apie 28 proc. Likusios akcijos yra kotiruojamos Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų