• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas pareiškė, kad Vyriausybė skirs pinigų nacionalinio stadiono Vilniuje statybai, tačiau tik po to, kai bus aiški jo kaina ir kiekvienas išleistas litas bus pagrįstas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokie pinigai (200 mln. litų - BNS) yra rezervuoti Privatizavimo fonde, bet projektuotojai ir savivaldybė turi apginti savo projektą. Mes negalime skirti pinigų bet kam. Šiuo metu yra atsiklausta įvairių žinybų, taip pat ir Viešųjų pirkimų tarnybos, ar viskas buvo padaryta teisingai, nes daug kritikos buvo žiniasklaidoje. Mes galvojame, kad projektas turi būti kuo pigesnis ir kiekvienas litas turi būti pagrįstas“, - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė G.Kirkilas.

REKLAMA

Anot jo, šiuo metu Aplinkos,ministerija ir kitos žinybos teikia savo įvertinimus, o kitą savaitę numatoma susėsti kartu ir dar kartą šį projektą peržiūrėti: „Jeigu bus viskas pagrįsta, tie pinigai bus paskirti, jeigu ne - gali būti ta suma sumažinta“.

G.Kirkilo teigimu, pradžioje projekto vertė buvo labai išpūsta: „Manau, kad tokio brangumo stadiono ne tik nereikia statyti, bet galima pastatyti daug pigiau“.

Prieš savaitę oficialiai pradėta Nacionalinio stadiono statyba pirmadienį sustabdyta - rangovė bendrovė „Veikmė“ pranešė dėl finansavimo trūkumo stabdanti statybų darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus savivaldybės vadovų, savivaldybė stadiono statybai jau išleido apie 16 mln. litų, rangovai - apie 12 mln. litų, tačiau iki šiol nėra Vyriausybės sprendimo skirti projektui 200 mln. litų.

Žiniasklaidoje teigta, jog stadiono kaina gali siekti apie 600-700 mln. litų, tačiau sostinės valdžia šią informaciją paneigė - esą stadiono kaina bus tokia, kaip ir buvo numatyta - 370 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų