• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukštesniųjų klasių moksleiviai mokyklos suolus trins kone mėnesiu ilgiau.

Tokį siurprizą jiems pateikė Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) klerkai, pataisę bendruosius ugdymo planus, antradienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Šiomis dienomis tarp šalies aukštesnių klasių moksleivių tvyro panika - narsiausieji rašo protesto peticijas Seimui ir aktyviai diskutuoja tarpusavyje. Nerimą sukėlė informacija, kad šiemet ŠMM sprendimu pamokos turės vykti iki birželio 20 dienos. Iki šiol jau gegužės pabaigoje mokiniai atsisveikindavo su mokyklos suolu.

REKLAMA

Pasak Vilniaus S.Daukanto vidurinės mokyklos direktorės Jolantos Knyvienės, mokinius mokyklos suole iki birželio galo privers sėdėti šiems mokslo metams patvirtintų bendrųjų ugdymo planų pataisos.

"Prieš porą metų ministerijos tvirtinamuose ugdymo planuose buvo parašyta, kad pamokos mokyklose baigiasi birželio 1 dieną. Dar 10-15 birželio dienų aukštesniųjų (6-9 ir 11) klasių mokiniams buvo skiriama įvairiems projektams vykdyti ne pamokų laiku. Oficialiai ir anksčiau mokslo metai baigdavosi birželio 20-ąją, tačiau iš tiesų moksleiviai mokyklos suolą palikdavo jau birželio pirmąją", - sakė J.Knyvienė. Dabar pamokos bus privalomos iki pat birželio 20 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklos direktorės teigimu, iš esmės pamokų laikas lyg ir liko nepakitęs - per metus mokiniai turi mokytis apie 195 dienas, tačiau ministerija pedagogus įpareigojo projektams ir popamokinei veiklai skirtą laiką, užuot nukėlus į birželį, išdėstyti per visus metus.

"Paprastai pamokos birželį jau nevykdavo - ateidavo į konsultacijas mokiniai, turintys mokymosi spragų, didžiąją dalį laiko užimdavo egzaminai. Kaip bus dabar, kai mokytojams reikės ir egzaminuose būti, ir aukštesniųjų klasių mokiniams pamokas vesti, sunku net įsivaizduoti", - nerimavo S.Daukanto mokyklos direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak ŠMM Bendrojo ugdymo departamento direktoriaus Arūno Plikšnio, ministerijos sprendimu mokymosi laikas iš esmės nebuvo pratęstas.

"Anksčiau mokykloms projektinei veiklai buvo skiriama apie dešimt dienų, jos būdavo nukeliamos į birželio pabaigą. Dabar šios nuostatos nebeliko, projektinę veiklą galima paskirstyti per ištisus mokslo metus. Taigi iš esmės niekas nepasikeitė, tik projektinė moksleivių veikla nebenukeliama į metų pabaigą", - aiškino ŠMM atstovas.

Tačiau A.Plikšnys pripažino, kad vykdydami projektus ir užsiimdami popamokine veikla ištisus metus mokiniai šiemet pamokose turės sėdėti iki birželio 20 dienos. "Nebent kitos mokyklos laikytųsi senosios tvarkos ir nukeltų projektinę veiklą į birželį", - svarstė A.Plikšnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų