• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiomis dienomis, jau kuris laikas Darbo partijos (DP) mirtinu priešu tapęs Pilietinės demokratijos partijos vadovas Viktoras Muntianas įžvelgia prieš jį susimokiusius „darbiečius“ ir socialliberalus.
„Bijau, kad tau yra didžiulė problema“, – taip V. Muntianas atsiliepė apie socialliberalų derybas dėl bičiulystės su „darbiečiais“ dabąr arba ateityje. Pilietininkams nepatinka, kad naujieji koalicijos partneriai socialliberalai „žaidžia dviem frontais" - vienu metu derasi dėl prisijungimo prie valdančiųjų, tačiau ir flirtuoja su opoziciniais darbiečiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Dvigubos pozicijos ir dvigubi standartai, kuriuos politikoje taiko socialliberalai, mums nepatinka", - žurnalistams ketvirtadienį sakė Seimo pirmininkas ir Pilietinės demokratijos partijos lyderis Viktoras Muntianas.

REKLAMA

„Bijjau, kad tai yra didžiulė problema. Aš įvardijau, kad tai, kad jie derasi dėl valdančios koalicijos ir kartu derasi dėl tolesnio bendradarbiavimo su Viktoru Uspaskichu, tai, mano supratimu, yra dvigubi standartai, tai yra blogai, ir tai be jokios abejonės trukdys bendradarbiavimui", - pridūrė jis.

Tokią pilietininkų lyderio reakciją sukėlė pranešimai, jog įtakingas Naujosios sąjungos parlamentaras Antanas Valionis Kėdainiuos neseniai lankė apgaulingu partijos finansų tvarkymu įtariamą darbiečių lyderį V.Uspaskichą, kuriam teismas yra skyręs namų areštą.

REKLAMA
REKLAMA

V.Muntianas tokius darbiečių lyderio lankymus vertina kaip siekį jį išversti iš Seimo pirmininko posto. „Aš ne tik manau, aš esu tikras", - sakė V.Muntianas, paklaustas, ar nemano, kad vieno soclibų lyderių bei Darbo partijos vadovo susitikimuose deramasi dėl jo atstatydinimo.

Kaip ketvirtadienį pranešė „Lietuvos žinios“, A. Valionis ketina rinkti parlamentarų parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Muntianu.

Pretekstu jai turėtų tapti prieš kelias savaites socialliberalų surinkti parlamentarų parašai, reikalaujant iškilmingo Sausio 13-osios posėdžio metu transliuoti tragiškai žuvusio savanorio Juro Abromavičiaus 1991 metų sausio 13 dieną duotą interviu Lietuvos radijui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyvą parėmė 72 parlamentarai, daugiausia iš valdančiųjų ir opozicinės Darbo partijos frakcijų. Tačiau Seimo valdyba, vadovaujama V.Muntiano, ją atmetė, motyvuodama iš anksto sudaryta iškilmingo posėdžio dienotvarke ir laiko stoka.

Nepaisydami vis didėjančio spaudimo pilietininkai taip pat nežada atsisakyti jiems priklausančio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko posto, kurį šiuo metu užima pilietininkas Algimantas Matulevičius. Jį valdantieji kaltina pernelyg dideliu pataikavimu opoziciniams konservatoriams. A.Matulevičiaus darbu nepasitenkinimą viešai išreiškė ir premjeras.

REKLAMA

Socialdemokratai už NSGK pirmininko kėdę pilietininkams siūlo įvairias kompensacijas, tarp kurių gali būti Seimo Audito ir Sveikatos reikalų komitetų vadovų postai, tačiau į Audito komiteto pirmininko vietą pretenduoja valstiečiai liaudininkai.

Pasak V.Muntiano, „sprendimo būdų ir aptarimo būdų buvo įvairių", tačiau jie netenkina Pilietinės demokratijos frakcijos. „Mes neatsisakom mums deleguotų funkcijų - Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko", - sakė V.Muntianas.

Šiuo metu valdančiąją mažumos koaliciją sudaro socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, liberalcentristai bei Pilietinės demokratijos partija. Kartu sudėjus valdantieji Seime turi 63 parlamentarų paramą. Iš viso Seime yra 141 narys.

REKLAMA

Socialliberalai parlamente turi 10 vietų, todėl jiems prisidėjus prie mažumos koalicijos ji taps daugumos.

Ketvirtadienį valdančiųjų partijų ir socialliberalų vadovai kartu pusryčiaudami aptarė galimybes pradėti bendrą darbą, tačiau pagalius į ratus kiša nepatogi pilietininkų pozicija, kurie neatiduoda NSGK pirmininko kėdės, ir liberalcentristai, raginantys palaukti antradienį įvyksiančio balsavimo dėl Atominės elektrinės įstatymo pataisų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų