• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Federalinės kultūros ir kinematografijos agentūros vadovas Michailas Švydkojus oficialiai paskelbė, kad Rusija gavo iš Didžiosios Britanijos vyriausybės maksimaliai įmanomas iš keturių didžiausių Rusijos muziejų kolekcijų paskolintų kūrinių saugumo garantijas, todėl paroda „Iš Rusijos: 1870-1925 m. prancūzų ir rusų dailės šedevrai“ bus atidaryta Londone laiku – sausio 26 d., praneša „Vesti.ru“.

REKLAMA
REKLAMA

Lemiančiu faktoriu tapo D. Britanijos vyriausybės juridinės tarnybos vadovo ir Jos Didenybės generalinio patikėtinio Paulo Jenkinso per Rusijos Federacijos ambasadą D. Britanijoje perduotas laiškas, kuriame garantuojama meno vertybių neliečiamybė ir saugus grąžinimas į Rusiją po eksponavimo Londono Karališkojoje akademijoje. Dar anksčiau, 2007 m. gruodžio 28 D. Britanijos Kultūros, spaudos ir sporto ministras Jamesas Purnellas adresavo Rusijos valdininkams laišką, kuriame informavo apie priešlaikinį skolintų meno vertybių apsaugą reglamentuojančio įstatymo priėmimą. Šis įstatymas taip pat garantuoja parodos eksponatų saugumą.

REKLAMA

Purnellas neslepia savo džiaugsmo dėl to, kad britų publika turės galimybę pamatyti rusų ir prancūzų tapybos šedevrus. Pasak jo, tai unikalus šansas pamatyti tokio lygio meno vertybes, kurį daugelis turi tik kartą gyvenime.

Paveikslus šiai parodai paskolino keturi muziejai – Valstybinis Puškino vardo muziejus, Tretjakovo galerija, Ermitažas ir Rusų muziejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų