• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų plėtros fondas moterims (UNIFEM), jo gerosios valios ambasadorė Nicole Kidman bei didelis būrys partnerių šiandien pradėjo interneto kompaniją smurtui prieš moteris užbaigti.

REKLAMA
REKLAMA

Pavadinta „Pasakyk NE smurtui prieš moteris“ kampanija kviečia žmones įrašyti savo vardus į „virtualią“ knygą šiam tikslui sukurtame interneto puslapyje: www.saynotoviolence.org.

REKLAMA

Ragindama šimtus tūkstančių, - ar net milijonus, – žmonių visame pasaulyje sudalyvauti, kampanija siekia pasiųsti stiprų signalą tiems, kas priima sprendimus, kad smurto prieš moteris klausimas turi tapti vienu iš svarbiausių klausimų pasauliniu lygiu.

"Prievarta prieš moteris yra stulbinantis žmogaus teisių pažeidimas", pasakė UNIFEM geros valios ambasadorė Nicole Kidman. "Bet ji nėra neišvengiama. Mes galime ją sustabdyti. Kuo daugiau surinksime parašų, tuo didesnį svorį turės mūsų pastangos smurto prieš moteris nutraukimą padaryti prioritetiniu visų vyriausybių reikalu. Dėl šios priežasties aš pati pirmoji pasirašiau."

REKLAMA
REKLAMA

Statistika rodo, kad net kas trečia moteris gyvenime patirs prievartą. Dažnai smurtautojai lieka nebaudžiami, neadekvatus palaikymas smurtą patyrusioms moterims. "UNIFEM" propaguoja ryžtingus sprendimus reaguojant į įvairią lytimi paremtą smurtą –- ar tai būtų smurtas namuose, prekyba žmonėmis, ar sisteminis prievartavimas konflikto zonose. Šie tikslai, deja, ir toliau sunkiai skinasi kelią, nes baimė bei gėdos jausmas daugeliui moterų neleidžia apie tai kalbėti.

Joanne Sandler, einanti "UNIFEM" vykdomosios direktorės pareigas, pasakė: "Didėja impulsas kalbėti apie prievartą prieš moteris. Pavyzdžiui, mažiausiai 89 valstybės turi teisinius svertus dėl smurto namuose. Bet šių įstatymų įgyvendinimas dažnai nepakankamas dėl politinės valios stygiaus, galimybių bei išteklių. Tol, kol smurtas plačiai paplitęs, o moterys nedrįsta apkaltinti savo skriaudėjų, šis klausimas turi užimti daug didesnę vietą viešose diskusijose."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"UNIFEM" interneto kampanija pateikia informacijos apie smurtą prieš moteris, taip pat parodo, kaip prisidėti. Kadangi sprendžiant šią problemą ištekliai yra labai svarbūs, joje taip pat pabrėžiama JT "Įgaliotojo fondo smurtui prieš moteris užbaigti" ("Trust Fund to End Violence against Women") svarba, per kurį mažiau išsivysčiusiose šalyse šios iniciatyvos susilaukė taip reikalingos paramos, ypač įstatymų bei politikos įgyvendinimo srityse.

Kampanija tęsis iki 2008 metų kovo 8 d., Tarptautinės moters dienos. Ji buvo sukurta nemokamai Londone įsikūrusioje reklamos agentūroje "Leo Burnett", papildomai nemokamai prisidėjo tokios kompanijos kaip "arc", "sky", "vividas", "tsunami", "ITN source", "MPC" bei "wave".

Interneto svetainė: http://www.unifem.org

http://www.saynotoviolence.org

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų