• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgakasės priminė tautišką įvaizdį

Ilgus plaukus auginančios darželinukės, moksleivės ir moterys varžėsi Naujojoje Akmenėje surengtame ilgakasių konkurse, kuriuo buvo prisiminta lietuviškumo dvasia, tautos tradicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Rajono Socialinių paslaugų namų aktų salėje surengtame ilgakasių konkurse dalyvės prisistatė savo pomėgiais, pavyzdžiui, dainuodamos, šokdamos, grodamos, deklamuodamos. Konkurso dalyvės privalėjo vilkėti tautiniais arba bent lininiais drabužiais, juos pademonstravo scenoje. Čia taip pat bus įvertinama šukuosena, plaukų grožis.

REKLAMA

Po ilgakasių pasirodymo komisija įvertino jų sugebėjimus ir skyrė nominacijas. Originaliausia paskelbta Naujosios Akmenės vaikų darželio mokyklos „Atžalynas“ atstovė Reda Šaulytė, fotoilgakase pripažinta Naujosios Akmenės vaikų lopšelio darželio auklėtinė Rugilė Butkutė, išradingiausia tapo prekybos centro “Norfa“ pardavėja Neringa Bogužienė. Žiūrovai išrinko publikos numylėtinę Silmą Lalaitę iš “Atžalyno“.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto svarbiausias kriterijus tapti konkurso nugalėtojai buvo plaukų ilgumas. Tarp 4 — 7 metų mergaičių ilgiausius plaukučius 75 centimetrų yra užsiauginusi Gabija Purlytė iš Naujosios Akmenės vaikų darželio mokyklos „Atžalynas“. Naujosios Akmenės “Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos auklėtinės Nedos Stonytės 108 centimetrų kasos ilgiausios ne tik tarp 8 — 11 metų mergaičių bet ir tarp visų konkurso dalyvių. 12 — 14 metų amžiaus kategorijoje vienintelė prisistačiusi taip pat “Saulėtekio“ moksleivė Laura Jakobsone su 83 centimetrų ilgio plaukais. Suaugusiųjų grupėje nugalėjusios Naujosios Akmenės kultūros rūmų darbuotojos Vidos Dailidavičienės plaukai 102 centimetrų ilgumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak rajono Kultūros centro direktoriaus pavaduotojos etnokultūrai Sigitos Burgienės, renginiu buvo skatinamos rajono ilgaplaukes neslėpti savo grožio ir pasidžiaugti išlaikyta lietuviška dvasia. „Ilgos geltonos kasos yra apdainuotos lietuvių liaudies dainose, žadina praeities ilgesį, tačiau ir šiais laikais turėti ilgus, vešlius plaukus — daugelio merginų bei moterų svajonė, o konkurse buvo galima pamatyti kaip lietuvaitės rūpinasi savo turtu“, — sakė S. Burgienė.

Vytautas Ruškys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų