• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už nelegalų muzikos siuntimąsi - daugiatūkstantinė kompensacija

Minesotos (JAV) gyventoja už tai, kad nelegaliai internete siuntėsi ir dalinosi muzika, turės sumokėti daugiau nei 200 tūkst. dolerių  kompensaciją, praneša „Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Teisme žiuri nusprendė, jog Jammie Thomas privalo sumokėti muzikos leidybinėms firmoms po 9250 dolerius už kiekvieną dainą, kuria ji dalinosi internete. Ieškinys tapo tokiu dideliu, kadangi iš trisdešimtmetės moters kompiuterio dainos buvo atsisiųstos 1702 kartus. Ieškinį pateikusių kompanijų duomenimis J. Thomas kūriniai buvo atsisiųsti failų siuntimosi programoje Kazaa, taip pažeidžiant autorines teises.

REKLAMA

"Tikiuosi, tai nusiųs žinia, jog mūsų kūrinių siuntimasis ir platinimas nėra gerai", - teigė leidybines kompanijas atstovavęs advokatas R. Gabrielis.

Per tris dienas vykusį teismą leidybinės kompanijos Sony BMG, Arista Records LLC, Interscope Records, UMG Recordings, Capitol Records ir Warner Bros Records pateikė įrodymų, kad Kazaa programoje vartotojas pseudonimu „tereastarr“ platino jų ginamų atlikėjų kūrinius. Ištyrus interneto tiekėjo parodymus, nustatyta, jog šiuo slapyvardžiu naudotasi iš J. Thomas priklausančio kompiuterio.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia „Guardian“, nuo 2003 m. leidybinės kompanijos padavė apie 26 tūkst. ieškinių dėl nelegalaus muzikos platinimo, tačiau tai pirmasis atvejis, kuris išspręstas teismo. Iki tol daugybė internautų "atsipirkdavo" sutartimi su leidybinėmis firmomis, pagal kurias sumokėdavo iki kelių tūkstančių dolerių.

Muzikos leidybos kompanijos teigia, jog failų dalinimasis internete smukdo albumų pardavimus, kadangi tai suteikia galimybę gauti muziką nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų