• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto savivaldybės opozicinės frakcijos kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydamos ištirti, ar Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius bei jo partiečiai nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos nuomone, interesų konfliktas galėjo kilti, kai praėjusią savaitę savivaldybės taryboje svarstant sklypų Klaipėdoje detalųjį planą meras ir visi valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) nariai balsavo "už", nors bendrovė "Klaipėdos monolitas", kurios akcininkas yra R.Taraškevičius, turi šiuose sklypuose vykdomų statybų rangovo statusą.

REKLAMA

Pasak opozicijos atstovų, kyla pagrįstas klausimas, ar balsuodamas už šį sprendimą R.Taraškevičius nesiekė padidinti savo turto, o LiCS frakcijos nariai - atsidėkoti "Klaipėdos monolitui" pernai partijos Klaipėdos skyriui paaukojusiam 35 tūkst. litų.

Valdančią koaliciją Klaipėdoje sudaro liberalcentristai, socialdemokratai, Darbo partija, partija "Rusų aljansas" ir 2 iš 4 į tarybą išrinktų liberaldemokratų. Koalicijai priklauso 17 iš 31 taryboje esančio nario.

Opozicijoje yra konservatoriai, Liberalų sąjūdis, Rusų sąjunga ir likę 2 liberaldemokratai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų