• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas ketvirtadienį išvyko iš Niujorko į Pietų Ameriką, kur susitiks su JAV politikai oponuojančiais kontinento valstybių vadovais, pranešė „Guardian.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Niujorke M. Ahmadinejadas dalyvavo Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos sesijoje. Ten jis taip pat negailėjo aštrios kritikos JAV prezidento George‘o W. Busho administracijos vykdomai politikai ir atsisakė nusileisti tarptautinės bendruomenės raginimams atsisakyti Irano branduolinės programos.

REKLAMA

Pietų Amerikoje M. Ahmadinejadas bandys stiprinti ryšius su Venesuelos prezidentu Hugo Chavezu ir jo kairiųjų pažiūrų sąjungininkais, tokiais kaip Bolivijos vadovas Evo Moralesas bei Nikaragvos prezidentas Danielis Ortega. Tokiu būdu Irano vadovas siekia pralaužti pastarojo meto tarptautinę izoliaciją.

Viešnagės Bolivijoje metu M. Ahmadinejadas turėtų pasirašyti sutartį dėl šios šalies gamtinių dujų gavybos. Iranas su Bolivija iki šiol nėra užmezgę diplomatinių santykių. Vėliau M. Ahmadinejadas keliaus į Venesuelą, su kuria nuo 2001 metų Iranas jau yra pasirašęs daugiau nei 180 prekybos sutarčių. Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas yra aistringas Irano branduolinės programos gynėjas, ne kartą kaltinęs JAV viso labo ieškant dingsties užpulti Iraną.

Pastaruoju metu Iranas stiprina ryšius ir su Ekvadoru bei Nikaragva. Praeitą mėnesį Irano žiniasklaida skelbė, kad Ekvadoro sostinėje Kite bus pirmąkart įsteigta Irano ambasada.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų