• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Žmogaus Teisių Teismas Vyriausybei perdavė pareiškimą Borisovas prieš Lietuvą, kuriame pareiškėjas skundžiasi dėl tariamų daugelio Konvencijos teisių pažeidimų. Vyriausybei buvo pateiktas vienintelis klausimas – ar nebuvo pažeista Konvencijos 8 straipsnyje įtvirtinta pareiškėjo teisė į privataus ir šeimos gyvenimo gerbimą proceso dėl pareiškėjo išsiuntimo iš Lietuvos kontekste.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo požiūriu yra reikšmingas tariamas tęstinis pareiškėjo situacijos netikrumas, atsižvelgiant į tai, kad 2004 m. sausio 9 d. Migracijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos pradėtas procesas dėl pareiškėjo išsiuntimo iš Lietuvos Respublikos iki šiol nėra pasibaigęs. Šiuo metu administracinė byla dėl J. Borisovo išsiuntimo į Rusijos Federaciją ją nagrinėjančio Vilniaus apygardos administracinio teismo 2007 m. balandžio 23 d. nutartimi yra sustabdyta, kol Lietuvos Respublikos Konstituciniame Teisme bus išnagrinėtas minėto teismo prašymas dėl kai kurių byloje taikytinų Lietuvos Respublikos valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo bei Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nuostatų atitikties Lietuvos Respublikos Konstitucijai.

Darytina prielaida, kad kiti pareiškėjo skundai bus atmesti, nes dėl jų klausimų Vyriausybei nebuvo pateikta.

Jurijaus Borisovo skundas yra vienas iš 300-tų, skundų, kuriuos per metus Europos Žmogaus teisių teismas gauna iš Lietuvos ir vienas iš 50-ties tūkstančių, gaunamų iš visų kitų valstybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų