• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Originalus obuolių pyragas, kurį kepu kiekvieną šeštadienį! Paprastas produktų, kurie visada yra kiekvienuose namuose, rinkinys“, – sako recepto autorė.

„Originalus obuolių pyragas, kurį kepu kiekvieną šeštadienį! Paprastas produktų, kurie visada yra kiekvienuose namuose, rinkinys“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Reikės: 3 kiaušinių; 200 gramų cukraus; 150 gramų grietinės; 80 gramų aliejaus; 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto; žiupsnelio druskos; 250 gramų kvietinių miltų; 4-5 obuolių; 10 gramų kepimo miltelių; pagal skonį cukraus pudros.

GAMINIMAS

Iš pradžių supjaustykite du obuolius įdarui. Švarius obuolius nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Dėkite obuolius į indą, paskui juos apšlakstykite citrinų sultimis, kad šie nepatamsėtų.

Atskirame inde sumaišykite cukrų bei kiaušinius, pertrinkite juos mikseriu. Paskui dėkite minkštą sviestą, vanilės ekstraktą bei grietinę. Dar kartą viską suplakite mikseriu.

REKLAMA
REKLAMA

Kai skysta masė tampa vienalyte, galite pradėti palaipsniui berti išsijotus miltus. Paruošta tešla gaunasi tarsi skysta grietinė. Į ją dėkite anksčiau supjaustytus obuolius, viską permaišykite, kad paskirstytumėte gabaliukus po visą tešlą.

REKLAMA

Pageidautina prieš talpinant tešlą į formą ją sutepti aliejumi. Dėkite tešlą, o viršuje dėliokite plonai supjaustytus obuolių gabaliukus.

Tada obuolių viršų pabarstykite cukrumi, pageidautina cukranendrių. Kepkite pyragą orkaitėje maždaug 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra, ir kai jis šiek tiek atvėsta, patiekite. Lepinkitės!

Šaltinis: worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų