• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Kaune buvo sužaistos 14-ojo turo Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ (3-11) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (12-2) klubų. Po įtemptos dvikovos, kauniečiai vis tik turėjo pripažinti turnyro lyderių pranašumą 68:74.

Antradienį Kaune buvo sužaistos 14-ojo turo Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ (3-11) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (12-2) klubų. Po įtemptos dvikovos, kauniečiai vis tik turėjo pripažinti turnyro lyderių pranašumą 68:74.

REKLAMA

Spaudos konferenciją Šarūnas Jasikevičius tradiciškai pradėjo nuo padėkos komandos gerbėjams.

„Noriu dar kartą padėkoti fanams, kaip visada atmosfera buvo žiauriai faina. Gal kiek prisidėjo, kad kažkiek tai pataikėm šiandien ir tikrai daugumą rungtynių minučių žaidėme gerą krepšinį. Kaip jau minėjau, detalės mus nužudė, tačiau tai yra kitoks žudymas, nes varžovas yra aukščiausio lygio, su tokia įspūdinga gynėjų linija, yra labai mažai pažeidžiamas.

Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, bet šiandien man jis yra kitoks. Man patiko, kaip žaidė komanda. Aišku, jie kovoja visą laiką, bet šiandien daug gerų dalykų padarėm. Paskui jau ateinam į detales, kurios mums labai brangiai kainuoja – 10 klaidų antroje pusėje ir taip toliau. Kai kuriuose dalykuose mes negalime kontroliuoti, pavyzdžiui, Pleisso dydis, tai yra kažkas tokio. Esu labai patenkintas, kaip kovėmės. Labai patenkintas, kad nuėmėme iš šitos komandos 11 taškų, davėme sau šansą išlošti, tik antroje pusėje vėl neužtaikėme. Vėl prieš „Efesą“ žaidžiant 18 tritaškių ir kai kurie nepataikyti tritaškiai buvo kritiniai, bet čia jau yra mūsų šių metų dainelė“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

REKLAMA
REKLAMA

– Atrodo, kad eliminavote iš žaidimo Larkiną, Micičius ir daugmaž buvo pristabdytas pirmoje pusėje. Kas blogai buvo su Beaubois?

– Blogai buvo su juo. Visų pirma, jis tikrai yra išreikštas scoreris, antras dalykas, tai, kad per daug minkštai pradėjom su juo, paskui kažkiek jau jį pristabdėm. Vėlgi, sakau, žinote, jeigu mes kažkiek pristabdome didelę rungtynių dalį kai kuriuos žaidėjus, kaip norėjome išimti Singletoną, gynėjų laisvus tritaškius, Simoną... Čia negali pykti, nes 11 taškų išlošėme iš jų vidurkio. Detalės... Negali mums tiek antrų šansų įmesti ir negalime daryti baudos po bonuso. Žinote, yra jauni vyrai, kažkiek logiška...

REKLAMA

– Apie trečiojo kėlinio pradžią, varžovai grįžo be jokio apšilimo, atrodo lyg ir šaltesni turėjo būti, bet Jūs daugiau nei 5 minutes nepelnėte taškų. Kas atsitiko per tą trečią kėlinį?

– Nežinau, gal labai užsivedę grįžo, gal iš tikrųjų kažkiek pritrūko disciplinos, neįėjome į kai kuriuos derinius, bet ir varžovas daug neįmetė...

– Per visas rungtynes varžovai metė tik dvi baudas, kaip galima tai paaiškinti?

– Nežinau, sakau, mūsų idėja buvo nuimti jų tritaškius, kad kiekvieną ataką jų žaidėjas žaistų vienas, kad nebūtų jokio kamuolio judėjimo, nes jeigu jie daro kamuolio judėjimo elementus, jie labai gerai išskaito, labai gerai pataiko iš stovėsenos – kartu su ALBA ir CSKA jie yra geriausi Eurolygoje. Mes daug kur dar bandome išaiškinti, kuris žaidėjas, eidamas į kurią ranką mes, į kurią pusę reikia rizikuoti. Jeigu kažkurie Pleisso vidutiniai metimai yra trenerio dalykas, tai jeigu tau meta iš po krepšio, tai yra tavo dalykas. Sakau, šiandien buvo mažiukas žingsnis į priekį. Žinote, kai yra pralaimėjimų serija, visi labai ieško kaltų ir, visų pirma, pirmas yra kalčiausias treneris, čia viskas yra normalu. Toks jau darbas. Yra tų pralaimėjimų nekokių, bet šitas – toks dar pusė velnio. Man tik tiek nefainai, kad mes tiek tritaškių kritiniais momentais prametėme, nefainai, nes galėjome tikrai užsikabinti labiau.

REKLAMA
REKLAMA

– Šįvakar buvo daugiau metimų ankstyvojoje puolimo stadijoje. Kiek buvote patenkintas tuo greituoju puolimu šįvakar?

– Aš tą patį kartoju... Žinau, kad turiu būti su Jumis kantrus dar labiau, nei su žaidėjais. Mano žaidėjas, jeigu jis laisvas, jis mes pirmoj sekundėj, jeigu ne – jis turi 24 sekundes išmesti kamuolį. Tokia yra filosofija mano krepšinio, nežinau kuo ji skiriasi nuo kito trenerio. Geras metimas pirmoj sekundėj – prašau, antroj – prašau. Jeigu jis laisvas – jis turi mest. Nežinau kuo tai skiriasi nuo praeitų metų, nuo mano filosofijos prieš penkis metus. Niekuo.

– Hayes‘as, Riversas ne pirmą kartą prameta tuos kritinius metimus. Kaip atgaivinti jų pasitikėjimą savo metimu?

– Aš neturiu jokios lazdelės, niekada neturėjau. Tai yra tie žmonės, kurie meta beprotišką skaičių metimų, sakysime, ypač Hayes‘as... KC irgi, jam reikia įsilieti į sistemą, aš galvoju, kad jis yra gana neblogoj kondicijoj, aš galvoju... Aš neturiu ką pasakyti, žmones... Jeigu jie yra laisvi – jie mes toliau, aš nežinau, gal Jūs matot, kad kažkurie tai nemeta? Dabar jau 27 išmetė. 18 laisvų, kurie man pasirodė kritiniai. Nieko aš jam nesakau apie tuos metimus, nebent jis atsivaro ir meta per žmogų, kur yra nelogiška. Tada yra mano darbas kažką pasakyti, nes jeigu tu atsivesi ir 40 minučių mesi nelogiškus metimus, tu prieš „Efesą“ gausi ant 30. Tai toks ir mano darbas. Treniruoti. Aš esu treneris ir bandau treniruoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų