Sostinės turguose šį savaitgalį pirkėjus pasitiko prasta žinia - maždaug dešimtadaliu pabrango šviežias pienas ir jo produktai - varškė, grietinė, sviestas. Už kaimiškos grietinės litrą ūkininkai prašė daugiau kaip 9 litų, už varškės kilogramą - iki 11 litų, naminio sviesto - 15 litų.
Tačiau šios kainos nesiekia prekybos centrų lygio, kuriuose pieno produktai pabrango net iki 20 proc. Perdirbėjai ir prekybininkai tvirtina, kad tokį staigų kainų šuolį nulėmė žaliavos supirkimo kainų augimas.
Tuo tarpu sostinės turgaviečių mėsos paviljonuose nei šviežia mėsa, nei jos rūkyti produktai nebrango ir kainuoja tiek pat, kaip ir prieš gerą mėnesį. Šviežios jautienos kumpio kilogramas Kalvarijų ir Halės turguose kainuoja maždaug po 10-13 litų, veršienos - 17-20 litų. Rūkytų lašinių kilogramas Halės turguje kainuoja iki 16 litų.
Gana pigios daržovės, bulvės. Pastarųjų kilogramas kainuoja nuo 60 iki 80 centų, svogūnų galvučių kilogramas - iki 1,50 lito, šviežių kopūstų kilogramas - apie 1,3 lito. Medaus kilogramo kaina - apie 16 litų.
Vilniuje daug pirkėjų pritraukia mobilieji ūkininkų turgeliai. Niekuomet netrūksta pirkėjų prie Širvintų rajono ūkininkės Kasios Jankun, to paties rajono ūkininkų Paliulių suspaustų varškės sūrių, šviežio pieno. Noriai sostinės gyventojai perka ūkininkų išaugintos kalakutienos, vištienos produktus.
Jau kurį laiką iš Klaipėdos į sostinėje veikiančius mobiliuosius turgelius atvežama šviežia menkė. Jos kilogramas kainuoja apie 7 litus - gerokai pigiau nei prekybos centruose.