Kilogramas puskiečio 45-50 proc. riebumo fermentinio sūrio daugiausiai kainuoja „Norfoje“ – vidutinė jo kaina paskutinę gruodžio savaitę buvo 7,19 euro, o pigiausiai jis kainavo „Maximoje“ – 4,29 euro, nurodoma svetainės produktukainos.lt skelbiamoje kainų lentelėje.
Kilogramas 82 proc. riebumo sviesto brangiausias „Norfoje“ (7,17 euro), pigiausias – „Iki“ (5,83 euro). Kilogramas 30 proc. riebumo grietinės brangiausias taip pat „Norfoje“ (3,61 euro), pigiausias – „Maximoje“ (1,76 euro).
Vidutinė mažiausia produkto kaina paskutinę gruodžio savaitę dėl šventinio laikotarpio apskaičiuota pagal 3 mažiausias kainas 4 miestų parduotuvėse – Vilniuje Kaune, Panevėžyje ir Alytuje. Vėliau ji bus skaičiuojama 6-iuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir Marijampolėje.
Nuo šiol kas savaitę bus skelbiamos duonos ir grūdų produktų, mėsos, pieno gaminių, kiaušinių, aliejus ir riebalų, įvairių daržovių ir kitų maisto prekių kainos. Numatoma skelbti ir informaciją, kokia kainos dalis atitenka gamintojams ir prekybininkams, pranešė Žemės ūkio ministerija.
Iki šiol svetainėje buvo viešinamos apibendrintos kainos, nenurodant konkretaus prekybos tinklo kainų.
Prekybos tinklų kainas fiksuoja ir skelbia valstybės įmonė Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.
Statistikos departamento duomenimis, 2018 metų lapkritį Lietuvoje buvo 0,2 proc., o gruodį prognozuota 0,5 proc. defliacija.