REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
104
Teisėjas Valdimaras Bavėjanas (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Valdimaras Bavėjanas suimtas 10-čiai parų.

104

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Valdimaras Bavėjanas suimtas 10-čiai parų.

REKLAMA

Tokiam pačiam laikotarpiui suimtas ir jo kolega, Apeliacinio teismo teisėjas Viktoras Kažys. Abu jie nagrinėjo baudžiamąsias bylas.

Teismas tik iš dalies patenkino prokuratūros prašymus, nes abu teisėjus korupcijos byloje buvo prašoma suimti mėnesiui.

„Nutartį aš vertinu kritiškai. Mes apskųsime ją. Jeigu nėra teisės, tai jos nėra. (Teismas-BNS) parašė, kad naikins kažkokius įrodymus ir panašiai. Bet tokį amžių ir patirtį turintis teisėjas... kad taip elgtųsi ir nesuprastų savo veiksmų. Juokingai atrodo. Iš tikrųjų tai viešasis interesas, kad visuomenės žinotų, kad taip nesielkit, bet kurį gali paliesti, pokalbį ištrauksim ir taip atsidursim teisme“, – žurnalistams sakė V. Bavėjano advokatas Saulius Juzukonis.

64 metų V. Bavėjaną, sunėrusį rankas už nugaros ir laikantį pluoštą baltų popierių, teismo koridoriumi vedė du uniformuoti pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Jis iki 1994 metų dirbo prokuratūroje, 1994-1998 metais teisėjavo Lazdijų rajono apylinkės teisme. Iš čia 1998 metais jis perėjo dirbti į Lietuvos apeliacinį teismą, nagrinėjo baudžiamąsias bylas.

Tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba ir prokuratūra teigia, kad už įvairius palankius teisėjų sprendimus buvo žadėti ir mokėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.

TV3 reportažą žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų