REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu ir toliau didės mokesčių našta darbuotojams, darbo santykiai bus liberalizuoti tik darbdavio naudai, ekonominius reikalavimus šiuo metu keliančios profsąjungos neatmeta galimybės rudenį pareikalauti ne tik atskirų ministrų, bet ir visos Vyriausybės atsistatydinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai penktadienį spaudos konferencijoje Seime sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkas Artūras Černiauskas.

REKLAMA

"Mūsų reikalavimai yra grynai ekonominiai, bet neatmetame tokios galimybės, jeigu situacija nesikeis, gal rudenį kelsime ir politinius reikalavimus, kad keistųsi arba ministrai, o gal ir Vyriausybė", - salė A. Černiauskas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas A. Černiauskas kritikavo siūlymą "Sodrą" gelbėti dirbančių žmonių sąskaita. "Vėl bandoma atimti pinigus iš darbuotojų, nes jeigu "Sodros" mokestis padidės 3-4 proc., tai yra gana didelė suma. Kodėl viską bandoma perkelti ant darbuotojų pečių, kodėl nepadidinus šio mokesčio darbdaviui?" - kalbėjo LPSK pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Černiausko skaičiavimu, padidinus "Sodros" mokestį, minimalų atlyginimą uždirbančio žmogaus realios pajamos sumažės 24-32 litais.

Jis prognozavo didėsiančią emigracijos bangą, nes žmonės, negaudami darbo užmokesčio, negalėdami išgyvendinti, paliks šalį.

"Po kiek laiko sakysime, kad vėl trūksta darbuotojų, vėl reikia iš kažkur atsivežti. Dabar vykdoma tokia politika, kad žmonės priverstinai savanoriškai turės palikti Lietuvą, nes negalės išgyventi", - sakė A. Černiauskas.

Lietuvoje viešintis Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) generalinis sekretorius Džonas Monksas (John Monks) Seime vykusioje spaudos konferencijoje akcentavo socialinio dialogo svarbą, ypač ekonominio sunkmečio sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos profsąjungų lyderis kalbėjo, kad jo vizito tikslas - artimiau susipažinti su Lietuvos profesinių sąjungų veikla, taip pat su socialinio dialogo vystymo Lietuvoje eiga bei pasidalinti savo patirtimi.

Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas pažymėjo, kad Europos profsąjungos reiškia susirūpinimą darbo santykių liberalizavimu Lietuvoje.

Trys Lietuvos profesinių sąjungų susivienijimai - Lietuvos darbo federacija, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija bei Lietuvos profesinė sąjunga "Solidarumas" - ETUC narės, o pati Europos profesinių sąjungų konfederacija vienija 82 profesines sąjungas iš 36 Europos valstybių ir atstovauja 60 milijonų narių.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų