REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbus apie atšaukiamą Kauno valstybinio choro koncertą Trakuose, aiškėja tam esant labai rimtą priežastį. COVID-19 infekcija patvirtinta kolektyvo nariui, kuris dar nežinodamas, kad nešioja virusą, dalyvavo choro repeticijoje.

Paskelbus apie atšaukiamą Kauno valstybinio choro koncertą Trakuose, aiškėja tam esant labai rimtą priežastį. COVID-19 infekcija patvirtinta kolektyvo nariui, kuris dar nežinodamas, kad nešioja virusą, dalyvavo choro repeticijoje.

REKLAMA

Susidarius grėsmingai epidemiologinei situacijai, tiriami ir filharmonijos darbuotojai bei Kauno miesto simfoninio orkestro muzikantai.

Visi choristai – saviizoliacijoje

Apie tai, kad rugpjūčio 6 d. Trakų bazilikoje turėjęs vykti koncertas nukeliamas, Kauno valstybinio choro „Facebook“ puslapyje paskelbta pirmadienį, tik sužinojus, jog vienas choristų turėjo kontaktą su koronavirusu sergančiu asmeniu. „Užutrakio vakarų“ festivalio portale detalizuojama, kad pasirodymas atšauktas „dėl nepalankiai susiklosčiusios COVID-19 situacijos Kauno valstybiniame chore“.

Kolektyvo meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad trečiadienį vienas choristų sulaukė teigiamo COVID-19 testo rezultato. Anot pašnekovo, tai ne pati sunkiausia susirgimo forma, tačiau virusas yra.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi choro nariai šiuo metu izoliacijoje, jie šią savaitę testuojami dėl viruso“, – sakė P. Bingelis. Portalo žiniomis, atlikėjai izoliuojasi nuo antradienio, nustatinėjami kontaktiniai asmenys, kurie rūšiuojami į didelės ir mažos užsikrėtimo rizikos. Iš viso nuo vakar tiriama apie 200 su choru ryšį galėjusių turėti žmonių.

REKLAMA

Nors choristai fiziškai į repeticijas dabar nevaikšto, darbas, nurodė P. Bingelis, vyksta nuotoliniu būdu. Kol kas neaišku, ar bus atšaukti kiti suplanuoti choro pasirodymai, tačiau tačiau atlikėjai toliau mankština balso stygas.

Dezinfekuotos filharmonijos patalpos

Kauno valstybinės filharmonijos vadovo Justino Krėpštos teigimu, dar nežinant apie šią situaciją, tačiau nujaučiant kad, tarp čia repetuojančių choristų gali būti nustatytas koronavirusas, prevenciškai dezinfekuotos visos filharmonijos patalpos.

„Apie teigiamą testą sužinojome šįryt“, – sakė J. Krėpšta, pridūręs, jog filharmonijos administracijos darbuotojai su choristais tiesiogiai nekontaktavo, o tose pačiose patalpose galėjęs būti personalas yra izoliacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl koronaviruso bus tiriami visi filharmonijos darbuotojai.

Po padidinamuoju stiklu – ir simfoninis orkestras

Beje, trečiadienį savo „Facebook“ puslapyje apie atšaukiamą ciklo „Kaunas energizuojasi. Prisijunk ir Tu“ koncertą, kuris rugpjūčio 7 d. turėjo vykti Laisvės alėjoje, pranešė ir Kauno miesto simfoninis orkestras. Žinutėje šio sprendimo priežastis neįvardijama, tačiau įstaigos atstovė ryšiams su visuomene Aistė Pupkytė portalui pripažino, kad planus sujaukė kito kolektyvo nariui patvirtintas susirgimas COVID-19.

„Ryšį turime tokį, kad buvome darbe ir pirmadienį, dar nežinant testo rezultatų, iškart po choro repeticijos tose pačiose (filharmonijos – „Kas vyksta Kaune“) patalpose repetavo orkestras. Dabar visi turime eiti pasitikrinti“, – kalbėjo A. Pupkytė, tuo metu kaip tik stovėjusi eilėje testui atlikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi choristai turėjo tiesioginį kontaktą su kolega, aiškino pašnekovė, jie turi izoliuotis, o orkestro muzikantams tiesiog reikia pasidaryti koronaviruso testus ir 14 dienų stebėti savo sveikatą.

Nacionaliniam visuomenės sveikatos (NVSC) centrui pateiktas sąrašas tą dieną dirbusių orkestro narių. Kiekvienas sulauks žinučių, kada pasitikrinti dėl COVID-19, atsakymai ateiti turėtų iki kitos savaitės pradžios.

Neaišku, ar ciklo „Kaunas energizuojasi“ koncertas įvyks, mat rugpjūčio 13 d. orkestras lips ant scenos Pažaislio muzikos festivalyje, suplanuota ir daugiau pasirodymų. „Tikiuosi, viskas bus gerai ir šią vasarą dar galėsime kauniečiams padovanoti koncertą po atviru dangumi“, – vylėsi A. Pupkytė.

REKLAMA

Kauno apskrityje per parą nustatyti keturi atvejai

Primename, kad NVSC duomenimis, per antradienį Lietuvoje patvirtinta dešimt naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Keturi atvejai registruoti Kauno apskrityje, trys – Vilniaus, du – Panevėžio, dar vienas atvejis patvirtintas Šiaulių apskrityje.

Po kontakto su sergančiuoju užsikrėtė keturi žmonės, epidemiologai aiškinasi, kaip užsikrėtė dar šeši asmenys. Įvežtinių atvejų per praėjusią parą neregistruota.

Lietuvoje antradienio duomenimis iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2147 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 403 asmenų, 1650 jau pasveiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų