REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po tragedijos Mažeikių rajone, Birbiliškės kaime, Viekšnių seniūnas Kornėlijus Kryžius tv3.lt teigė, kad pareigūnai ir ugniagesiai dirba įvykio vietoje. Pareigūnai šalia nieko neprileidžia, o ugniagesiai kasa namo nuodegulius ir ieško, ar galimai ginkluotas įtariamasis, kuris nušovė pareigūną, Stasys Brasas, nėra ten pasislėpęs, ar nėra daugiau aukų kūnų.

Po tragedijos Mažeikių rajone, Birbiliškės kaime, Viekšnių seniūnas Kornėlijus Kryžius tv3.lt teigė, kad pareigūnai ir ugniagesiai dirba įvykio vietoje. Pareigūnai šalia nieko neprileidžia, o ugniagesiai kasa namo nuodegulius ir ieško, ar galimai ginkluotas įtariamasis, kuris nušovė pareigūną, Stasys Brasas, nėra ten pasislėpęs, ar nėra daugiau aukų kūnų.

REKLAMA

Pagal naujausią informaciją, gaisro vietoje rastas galimai apdegęs žmogaus kūnas, šalia jo buvo ginklas. Įtariama, kad tai gali būti pareigūną nušovęs įtariamasis. Kol nepatvirtinta asmens tapatybė, pareigūnai toliau tęsia įtariamojo asmens paieškos priemones.

„Policija dabar ten nieko neprileidžia. Kiek turiu informacijos, ugniagesiai dabar perkasa namą, kasa degėsius, nes gal jis pats ten gali būti pasislėpęs, galbūt dar yra kokių aukų.

REKLAMA
REKLAMA

Jis galėjo pabėgti į mišką, nes tas namas yra tarp miškų, o jis juos tikrai žino kaip penkis pirštus. Jei jis iš tikrųjų pabėgo į mišką, tai policijos pareigūnams bus tikrai sudėtinga jį surasti, nes jis puikiai juos žino.

REKLAMA

Kas jam atsitiko? Kažkas su psichika turėjo suveikti, čia kito kelio nėra“, – svarstė seniūnas.

Telšių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas teigė, kad kol kas nepatvirtinta informacija ir aiškinamasi, ar tai žmogaus kūnas.

„Šiuo metu negalime pasakyti, ar tai yra žmogaus, ar tai – gyvūno kūnas. Nes nerandame šuns. Dabar pakeliui vyksta ekspertas, kad galėtumėme nustatyti. Yra žinių, kad jis (įtariamasis – BNS) gali būti pasišalinęs“, – BNS sakė R. Rudminas.

Anot jo, įtariamojo penktadienio popietę ieško apie 150 pareigūnų. Policijos departamentas informuoja, kad šalia rasto apdegusio galimai žmogaus kūno taip pat rastas ginklas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusią žmoną gąsdino ginklu, vėliau padegė namą

Viekšnių seniūnas K. Kryžius teigė, kad asmeniškai bėglio nepažįsta, bet yra apie jį girdėjęs.

„Aš asmeniškai bėglio nepažįstu, bet girdėjau apie jį. Jis pas mus nedeklaruotas. Čia gyvena jo žmona, o jie kartais gyvena kartu, kartais negyvena. Jis atvyko pas ją gyventi iš Mažeikių rajono, jie išsiskyrę.

Šis vyras mūsų seniūnijoje neturėjo jokių reikalų ir į seniūnijos akiratį nebuvo pakliuvęs. Dėl žmonos būklės nieko negalėčiau atsakyti, dabar nieko nežinau apie ją. Vėliau ieškosime galimybių, jei reikės ją apgyvendinti“, – sakė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie alkoholio vartojimą, seniūnas teigė, kad apie pabėgusį vyrą negali pasakyti, bet tikrai nepastebėta, kad moteris išgėrinėtų.

Mažeikių rajono savivaldybėje taip pat kalbėjo apie tragediją.

„Tai yra Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnas. Antras pareigūnas yra sužeistas. Namo savininkas ieškomas miške. Konfliktas kilo, kai ginklu gąsdino žmoną. Ji pranešė tai policijai ir jie atvažiavo. Namo savininkas keršydamas turbūt padegė pastatą. Atvažiavus pareigūnams vieną jų nušovė, kitą pašovė. Atvažiuoja VRM ministrė. Tarybos vardu reiškiame užuojautą pareigūno šeimai, artimiesiems ir visam pareigūnų kolektyvui, nes žmonės, galima sakyti, eina į mūšį.

REKLAMA

Seniai buvo toks atvejis, kada reikia pradėti saugotis žmogui žmogaus. Nuoširdi užuojauta. Jei reikės palaikymo – mes tikrai susivienysime ir visą reikalingą pagalbą suteiksime. Prašau tarybos narių atsistoti ir žuvusį pareigūną pagerbti tylos minute. Gaila, kad posėdį reikia baigti tokia nata“, – kalbėjo Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

„Sauliui buvo 40 metų. Jį gerai pažinojau. Jis buvo aukštas, tvirtas vyras, labai geras draugas, medžiotojas, linksmuolis. Jis buvo labai labai geras žmogus. Gaila, užuojauta šeimai, draugams ir visam kolektyvui“, – netvardydama ašarų kalbėjo Mažeikių rajono vicemerė Lina Rimkienė.

REKLAMA

Nušovė pareigūną, o kitą sužeidė

Prieš pabėgdamas S. Brasas nušovė Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnas, kuriam buvo 40 metų.

„Žinau, kad nušautas policininkas. Tas yra faktas. Pats asmeniškai pažinojau tą policininką. Jis yra seniūnijos gyventojas, neseniai susitvarkė namą.

Policija dabar yra užblokavusi dabar visus kelius ir išvažiavimus. Tas blokavimo ratas, ko gero, dar didėja. Aplink dabar skraido sraigtasparniai, ieško bėglio“, – seniūnas K. Kryžius.

Policijos departamento atstovai patvirtino, kad šaudynės Mažeikių rajone pareikalavo policijos pareigūno gyvybės.

„Patiksliname, kad įvykio vietoje buvo nušautas Telšių apskr. VPK Mažeikių r. policijos komisariato pareigūnas (40 metų). Kita pareigūnė sužalota į koją, jos gyvybei pavojus negresia. Ji šiuo metu yra operuojama. Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla visos policijos bendruomenės vardu reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusio pareigūno artimiesiems“, – teigiama policijos departamento pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškomas galimai ginkluotas įtariamasis: Stasys Brasas, gimęs 1968 m., anksčiau neteistas, iki šiol policijai nežinomas.

Mažeikių rajono socialinio tinklo „Facebook" grupėse žmonės dalijasi žinutėmis, kad rajone yra uždarytų išvažiavimų, mašinas tikrina pareigūnai.

Policijos atstovai patvirtino, kad yra įvestas planas „Sulaikymas“. Šio plano esmė yra tam tikrose vietose išdėstyti policijos ekipažus. Taip pat yra užtveriami visi numatomi pabėgimo keliai. Šis planas gali būti vykdomas konkretaus regiono arba visos šalies mastu. Planas „Sulaikymas" efektyvus trumpą laiką, kol turima informacijos, kad ieškomas asmuo yra konkrečioje teritorijoje.

REKLAMA

Pranešta apie smurtą ir gaisrą

Prieš tai buvo pranešta, kad tarnybos metu sunkiai sužaloti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Tikrindami gautą informaciją apie Mažeikių r., Viekšnių sen., Birbiliškės kaime smurtaujantį vyrą į jo namus atvykusius patrulius įtariamasis pasitiko šūviais.

Įtariamasis (gimęs 1968 m.) galimai pasišalino į šalia esantį mišką, jis gali būti ginkluotas, todėl raginame gyventojus pamačius šį asmenį, nesiartinti prie jo ir kuo skubiau informuoti policiją.

Dėl šio išpuolio buvo įvestas specialus planas, į įvykio vietą išsiųstos gausios Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių apskr. pareigūnų pajėgos, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS pareigūnai.

REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė sakė, kad degantis medinis namas šiuo metu yra gesinamas trijų autocisternų. Ji patvirtino, jog įvykio vietoje ugniagesiai susidūrė su grasinusiu žmogumi.

Telšių apskrities policijos atstovė Greta Frajerytė sakė, kad pareigūnai tebedirba įvykio vietoje ir detalesnės informacijos apie įvykį kol kas neturi. Pranešimas Bendrajame pagalbos centre gautas 10.28 val., įvykio vietoje dirba policija, ugniagesiai, greitoji medicinos pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų