REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas pagrįstai atsisakė girtą vairavusį buvusį Seimo narį Gintautą Mikolaitį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, antradienį paskelbė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

Teismas pagrįstai atsisakė girtą vairavusį buvusį Seimo narį Gintautą Mikolaitį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, antradienį paskelbė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

REKLAMA

LAT konstatavo, kad nusprendęs netaikyti G. Mikolaičiui atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą Vilniaus apygardos teismas balandį tinkamai taikė baudžiamąjį įstatymą.

Baudžiamojoje byloje dėl vairavimo esant neblaiviam G. Mikolaitis buvo nubaustas 3 tūkst. eurų dydžio bauda, jam taip pat dvejiems metams atimta teisė vairuoti.

G. Mikolaitis kasaciniu skundu prašė LAT panaikinti teismo nuosprendį bei atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir bylą jam nutraukti. 

Taip jis būtų išvengęs baudžiamosios atsakomybės.

Skundą išnagrinėjęs LAT nusprendė, kad G. Mikolaičiui pagrįstai netaikytas atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nes jis šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

Anot teismo, informacija apie ankstesnius administracinius baustumus už Kelių eismo taisyklių pažeidimus taip pat neleidžia daryti išvados apie atsitiktinį veikos pobūdį.

REKLAMA

LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pernai lapkritį policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad sostinės Ozo gatvėje esančioje prekybos centro „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje „Volvo“ automobilio vairuotojas apgadino kitą automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos.

Netrukus policijos pareigūnai automobilį „Volvo“ pastebėjo toje pačioje Ozo gatvėje esančio sporto klubo „Impuls“ stovėjimo aikštelėje.

Prie automobilio vairo sėdėjo nuo alkoholio apsvaigęs vyras. Paaiškėjo, kad tai G. Mikolaitis. Jo kraujyje nustatyta 2,14 promilės alkoholio koncentracija.

REKLAMA
REKLAMA

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės, numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Dėl pomėgio alkoholiui buvęs Seimo narys buvo pagarsėjęs jau anksčiau – 2008 metų balandį Socialdemokratų partijos frakcijos narys neblaivus buvo Seime.

2006 metais G. Mikolaitis padarė avariją Raseinių rajone, pabėgo iš įvykio vietos ir pas teisėsaugininkus pasirodė tik rytojaus dieną. Teisėsaugai nepavyko įrodyti, kad tuometinis Seimo narys avariją padarė neblaivus, nors būta tokių įtarimų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų