REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Mindaugas Mažeika („Valstiečio“ redakcijos archyvo nuotr.)

Žinomas Kauno nusikalstamo pasaulio atstovas Mindaugas Mažeika (turintis Asilo pravardę) toliau atkakliai siekia įtikinti teismą, kad buvo nepagrįstai nuteistas dėl nužudymo ir kitų nusikaltimų.

14

Žinomas Kauno nusikalstamo pasaulio atstovas Mindaugas Mažeika (turintis Asilo pravardę) toliau atkakliai siekia įtikinti teismą, kad buvo nepagrįstai nuteistas dėl nužudymo ir kitų nusikaltimų.

REKLAMA

Kauno apygardos teismo 12 metų už grotų pasiųstas Asilas pateikė skundą, kuriuo prašoma nuteistąjį išteisinti, nes jis nepripažįsta savo kaltės dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veikų.

Šios bylos ėmėsi Lietuvos apeliacinis teismas, kuris nutarė atlikti papildomą įrodymų tyrimą. Tad šioje byloje bus apklausti liudytojai, nuteistasis, paskirta fonoskopinė ekspertizė ir atlikti kiti sprendimui priimti būtini veiksmai.

Žiaurus nužudymas

M. Mažeika nuteistas už tai, kad 2016 m. kovo 29-sios vakarą, būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų bei alkoholio, Kaune, iš 9 mm kalibro šaunamojo ginklo tyčia du kartus šovė su Kauno „Agurkinių“ gauja siejamam Igoriui Laškevičiui į galvos sritį.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkiai sužalotas vyras neišgyveno. Po to M. Mažeika lavoną automobiliu „VW Golf“ nugabeno į miškelį, esantį Kauno rajone, ir ten išmetė kūną.

REKLAMA

Tą pačią naktį Domeikavoje, slėpdamas padaryto nusikaltimo pėdsakus, M. Mažeika tyčia, visuotinai pavojingu būdu sunaikino svetimą turtą, tai yra padegė automobilį „VW Golf“, kuriuo gabeno aukos kūną.

Vėliau M. Mažeika ramiai gyveno, kol 2017 m. sausio 6 d., neturėdamas teisės vairavo automobilį „Mercedes-Benz“ ir jį apie 18 val. Raudondvario plente, Kaune, sustabdė pareigūnai.

M. Mažeika siekdamas pastarųjų neteisėto neveikimo už tai, kad nebūtų surašytas administracinio nusižengimo protokolas už jo padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, pareigūnams tiesiogiai pasiūlė ir davė 50 eurų kyšį, įdėdamas pinigus į tarnybinio automobilio „VW Passat“ dešinės pusės priekinių durelių daiktadėžę.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonos liudijimas

Nužudytojo žmona teisme pasakojo, kad tą lemtingą vakarą vyro prašymu po darbo ji grįžo namo anksčiau. Jos vyras sakė, kad sutarė su M. Mažeika važiuoti į Vilnių. Moters vyras M. Mažeiką įvardindavo kaip gerą pažįstamą iš bendro draugų rato, bet ne kaip draugą.

„Nuo 2014 iki 2015 metų vyras su M. Mažeika bendravo daugiau, nuo 2016 m. – mažiau, o 2016 m. vasarį atsirado vėl aktyvus bendravimas iš M. Mažeikos pusės. Buvo byla, kurioje mano vyras buvo kaltinamasis, o M. Mažeika nukentėjusysis. Vėliau mano vyras toje byloje tapo liudytoju, bet daugiau detalių nežinau.

Mano vyras apie M. Mažeiką atsiliepdavo kaip apie keistą, neprognozuojamą žmogų, nors dar 2016 metais tarp jo ir M. Mažeikos buvo labai draugiški, gražūs santykiai“, – teisme pasakojo šioje byloje nukentėjusiąja pripažinta moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisimindama to vakaro įvykius moteris pasakojo:

„2016 m. kovo 29-ąją man grįžus iš darbo namo, vyras užnešė vaiką ir išvažiavo. Jis sakė, kad M. Mažeika atvažiuoja jo pasiimti, jog jie važiuoja į Vilnių parvaryti jam automobilio.

Vyras jai skambino apie 18 val., jie pakalbėjo, po to ji skambino paklausti, kada grįš, bet neprisiskambino, o po 21 val. vyro telefonas jau buvo išjungtas. Vyras turėjo vieną telefoną, kuriuo bendraudavo.

Rytą vyras negrįžo, ji pradėjo jo ieškoti per visus draugus, skambino, bet niekas nekėlė ragelio. Prašė draugų, kad ieškotų M. Mažeikos, nes ji neturėjo jo kontaktų, bet draugai nepriskambino, o vakare iš atvykusių pareigūnų sužinojo, kad vyras nužudytas.“

REKLAMA

Moteris mano, kad jos vyrą nužudė M. Mažeika dėl to pirminio incidento, kuriame M. Mažeika buvo nukentėjusysis.

„Galbūt buvo įžeistas M. Mažeikos orumas, galbūt norėjo „pastatyti“ jaunimą į vietą, nes labai keista, kad vyrui iš kaltinamojo tapus liudytoju, M. Mažeika tapo labai artimu draugu“, – teisme svarstė moteris.

Kaltės nepripažino

M. Mažeika savo kaltės dėl nužudymo ir turto sugadinimo nepripažino, nurodydamas, jog šių nusikalstamų veikų neįvykdė. Teisme jis pasakojo, kad tą vakarą buvo Vilniuje, išgėrė, tada grįžo į Kauną ir prašė pagalbos savo artimo draugo I. Laškevičiaus.

Jie abu susitiko, pasiėmė jo tėvo mašiną ,,Honda“, susiruošė važiuoti į Vilnių, bet neišvažiavo. Jie tuo metu važinėjosi, ieškojo merginų, narkotikų, gėrimų. Galiausia, automobilis esą sugedo.

REKLAMA

Jie susirado kitą, tačiau šis kažkur važiuojant užklimpo. Būtent tuo metu, anot M. Mažeikos, kompanija išsiskirstė ir jis nežino, kur išvyko I. Laškevičius. Teisme M. Mažeika svarstė, kad jis išvyko ieškoti narkotikų.

M. Mažeika pripažino, kad tą dieną kvietė I. Laškevičių parvaryti iš Vilniaus mašiną dėl to, kad šis buvo vienas iš jo geriausių draugų, tačiau susitikę „padarė“ (išgėrė alkoholio – aut. past.) ir todėl nebevažiavo į sostinę.

Vis dėlto, teismui pakako surinktų įrodymų, kad M. Mažeiką pripažinti kaltu ir pasiųsti jį už grotų 12 metų. Maža to, per tą laikotarpį, kol laukė teismo nuosprendžio, M. Mažeikai buvo pritaikyta intensyvi priežiūra. Per tą laikotarpį jis padarė dar vieną nusikaltimą, kuris plačiai nuskambėjo per visą Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas nusikaltimas

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad šių metų lapkričio 14-ąją M. Mažeika išgirdo dar vieną teismo nuosprendį. Už smurtą prieš moterį ir disponavimą narkotinėmis medžiagomis jam skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

Šį nusikaltimą jis įvykdė 2018 metų lapkritį. Tuomet į policiją kreipėsi dukros pasigedusi mama. Su 1989 m. gimusia mergina nesusisiekusi moteris kreipėsi į policiją.

Merginos paieškos atvedė į Kaune M. Mažeikos nuomojamą butą. Atvykus pareigūnams, niekas neketino jų įsileisti, tad pareigūnams prireikė ugniagesių pagalbos. Galiausia, pats M. Mažeika atidarė buto duris.

Viduje rasta jo žiauriai sumušta mergina. Pats M. Mažeika buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų. Mergina patyrė smurtą, jai daugybę kartų smūgiuota į įvairias kūno vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų