REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį suteikė malonę trims nuteistoms moterims.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį suteikė malonę trims nuteistoms moterims.

REKLAMA

Prieš kelerius metus 74-erių metų klaipėdietei Aldonai Kazimierai Tunik už nepagarbą teismui buvo skirta 3766 eurų baudą. Šalies vadovas atleido moterį nuo likusios baudos dalies mokėjimo.

„Priimant sprendimą atsižvelgta į nuteistosios amžių, sunkią nuteistosios sveikatos būklę ir materialinę padėtį“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Prezidentas taip pat sušvelnino bausmę už sugyventinio nužudymą šešerių metų laisvės atėmimo bausme nuteistai 59 metų Dalei Bachovienei. Neįgalios moters bausmė sumažinta trejais metais.

Kaip nurodo Prezidentūra, priimant sprendimą atsižvelgta į nuteistosios sunkią sveikatos būklę, į teigiamas nuteistosios charakteristikas ir nepriekaištingą jos elgesį bausmės atlikimo metu, itin žemą pakartotinio nusikalstamo elgesio riziką.

REKLAMA
REKLAMA

59-erių Danguolei Magziakienei už nužudymą skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė sumažinta trejais metais.

„Priimant sprendimą atsižvelgta į šeimines aplinkybes, teigiamas nuteistosios charakteristikas ir nepriekaištingą jos elgesį bausmės atlikimo metu, itin žemą pakartotinio nusikalstamo elgesio riziką“, – rašoma pranešime.

REKLAMA

Malonės komisijos posėdyje trečiadienį buvo svarstomi 123 nuteistųjų malonės prašymai.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras (arba jų įgalioti atstovai), Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, prezidento patarėjai teisės klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų