REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilutės rajono gyventojai ieško pradingusio dešimtmečio berniuko. Dešimtys savanorių šiandien šukavo Gaidelių kaimo apylinkes. Baiminamasi, kad vaikas galėjo įkristi į vandens telkinį.

Šilutės rajono gyventojai ieško pradingusio dešimtmečio berniuko. Dešimtys savanorių šiandien šukavo Gaidelių kaimo apylinkes. Baiminamasi, kad vaikas galėjo įkristi į vandens telkinį.

REKLAMA

Į Šilutės rajoną ieškoti pradingusio berniuko plūsta žmonės. Išgirdę pagalbos šauksmą atsiliepė nepažįstamų žmonių nelaimei neabejingi savanoriai. Dingo 10-metis berniukas, štai prie šio karjero buvo aptiktas pradingusio vaiko paspirtukas. Gaidelių kaime su tėvais gyvenantis berniukas dingo dar antradienį vakare. Šilutės rajono gyventojai vaiko ieškoti puolė patys dar vakar ryte.

„Tikrai, abejingai yra žiūrima į šitą dalyką, nes mano nuomone, jei tą patį vakarą būtų sukvietę visuomenę, mes tikrai būtume kilę ir ieškoję. Bet šitas nebuvo padaryta ir ryte pradėjome ieškoti mes patys, mes patys suorganizavom žmones ir atvažiavę iki pietų mes ieškojome vieni, tik po pietų sukėlus visus ant kojų suvažiavo policija ir tada jau tikslingai ėjome šukuodami miškus“, – mano savanorių koordinatorė Eglė Paulauskienė.

Artimieji policijai pranešė, kad namo negrįžęs vaikas išėjo su paspirtuku, jį žmonės ir rado prie vandens telkinio. Ši vieta nuo vaiko namų yra maždaug už puskilometrio.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiandien ieško gausios policijos, savanorių pajėgos, iš tikrųjų vakar, tai yra šiąnakt buvo pasitelktas sraigtasparnis karinių oro pajėgų, kuris apžiūrėjo sutemus vėlai vietovę, iš tikrųjų rezultatų kol kas neturim, dar kartą buvo iškviesti gelbėtojai“, – sako viršininko pavaduotojas Mindaugas Noreikis.

REKLAMA

Ugniagesių gelbėtojai buvo iškviesti jau vakar. Ugniagesiai valtimi apiplaukė du vandens telkinius, juos apieškojo ir narai. Nieko rasti nepavyko nei po vandeniu, nei paviršiuje. Jie paiešką tęsia ir šiandien.

„Dar kartą buvo iškviesti gelbėtojai, iš Klaipėdos narai. Ir iš tikrųjų dar kartą papildomai apžiūrime vandens telkinį, kol kas taip pat rezultatų neturime“, – pridūrė M. Noreikis.

Narai šiandien tęsia paieškas, antra para vaiko ieško ne tik policija, bet ir Šilutės rajono gyventojai: medžiotojai, aeroklubo lakūnai ir kiti nelaimei neabejingi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes susirinkom devintą valandą, buvome paskelbę, kad ieškome vaiko toliau, tęsiame paieškas. Ir atvažiavę į vietą mes policijos sulaukėme tik po valandos. Tik tiek jau patys pradėjome ieškoti, kad mes norime ieškoti, kad reikia nurodymų, nes iššieškota vakar teritorija labai didelė ir tiesiog, kad nurodytų, kur dar ieškoti“, – pasakoja E. Paulauskienė.

„Kažkur tai 40 vakar dalyvavo vien tik pareigūnų, savanorių, paprastų piliečių, tikrai dėkojame už pagalbą už suteiktą informaciją, buvo apžiūrėtos įvairios vietovės. Sodybos, galimai kur prieš tai buvo dingęs vaikas. Prieš keletą metų buvo taip pat paskelbta paieška jo. Tai kol kas negaliu atsakyti į tą klausimą, kur jis yra šiuo metu“, – teigia M. Noreikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaiko motina tiki, kad sūnus gyvas. O savanoriai šukuoja aplinkines teritorijas, karjerą, laukymes, pamiškes ir miškus.

„Tai gavom žinių, kad kažkas matė soduose, viena žmonių grupė lėkėm į sodus, nieko neradę grįžome ir toliau kita grupė ieško nuo tėvų namų link to miško, iššukavo visą mišką, grįžo ir nerandam“, – kalbėjo E. Paulauskienė.

Naktys jau šaltos, o vaikas buvo plonai apsirengęs: pilkomis sportinėmis kelnėmis ir geltonais marškinėliais. Tikėtina, kad naktį dešimtmetis kur nors pratūnojo slėpdamasis nuo šalčio. Todėl ir šiandien policija tikrino aplinkines sodybas, įvairius pastatus. Jis dėl raidos sutrikimų sunkiai kalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų