REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį mirė žinomas teatro ir kino aktorius Rimgaudas Karvelis. Scenos veteranui buvo 86-eri.

Pirmadienį mirė žinomas teatro ir kino aktorius Rimgaudas Karvelis. Scenos veteranui buvo 86-eri.

REKLAMA

Žinią apie netektį portalui tv3.lt patvirtino Lietuvos teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis, dar prieš pusvalandį skaudžią žinią jam pranešė aktoriaus žmona.

R. Rimeikis pranešė, kad kolegą paskutiniu metu lankė ligoninėje, jis sirgo, skundėsi skausmais. R. Rimeikis prisiminė, kad dar praeitą savaitę su juo kalbėjo telefonu: „iš balso atrodė, kad jis atsigavęs“. 

Lietuvos teatro sąjungos pirmininkas teigia, kad nėra žinoma, nuo ko tiksliai mirė jo kolega: „Buvo skausmai, gydytojai darė tyrimus, tikriausiai, kad kažkas su skrandžiu buvo. Negaliu patvirtinti, bet tikriausiai buvo vėžys.“

 

R. Karvelis gimė 1933 metais Kaune, mokėsi Vilniaus 7-ojoje vidurinėje mokykloje, 1957 metais baigė buvusią Lietuvos konservatoriją. 1956–1963 metais aktorius dirbo Marijampolės (anksčiau – Kapsuko), 1963–1965 metais Klaipėdos dramos teatruose.

REKLAMA
REKLAMA

 

1965 metais R. Karvelis pradėjo dirbti Jaunimo teatro Vilniuje. Čia jis praleido 40 metų, sukūrė charakteringų, įsimintinų vaidmenų.

Jis dirbo su režisieriais Vytautu Čibiru, Dalia Tamulevičiūte, Eimuntu Nekrošiumi, daugeliu kitų.

REKLAMA

R. Karvelis buvo ne tik aktorius, režisierius, bet ir Jaunimo teatro metraštininkas. Visą gyvenimą kaupęs ir rinkęs teatro archyvą, pats prisidėjęs prie spektaklių filmavimo ir fotografavimo, menininkas sukūrė kelių dalių filmą apie įvairius Jaunimo teatro istorijos etapus.

Aktorius buvo mėgiamas ir kino režisierių. Jis sukūrė vaidmenis populiariuose filmuose „Velnio sėkla“, „Tadas Blinda“, „Ignotas grįžo namo“, kituose, vaidino Lietuvos televizijose seriale „Giminės“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų