REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei premjeras Saulius Skvernelis netaps „valstiečių“ sąrašo lyderiu Seimo rinkimuose, partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis neatmeta, kad ją į rinkimus ves pats.

Jei premjeras Saulius Skvernelis netaps „valstiečių“ sąrašo lyderiu Seimo rinkimuose, partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis neatmeta, kad ją į rinkimus ves pats.

REKLAMA

„Tikriausiai, tada man teks vesti sąrašą, jeigu neis S. Skvernelis, arba partija nutars kitaip – kaip nutars partija“, – žurnalistams Prienų rajone šeštadienį sakė R. Karbauskis.

Jis nepaneigė galimybės, jog tuomet partijai laimėjus rinkimus jis užimtų premjero pareigas.

„Iš tikrųjų, yra labai daug įvairių variantų. Aš neplanavau būti premjeru po praėjusių rinkimų, kas bus po šių rinkimų – bus matyt“, – svarstė jis.

Šeštadienį Prienų rajone vykstant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąskrydžiui, jame nedalyvauja „valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis, į šventę atvyko Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Su juo konfliktuojantis R. Karbauskis priminė, jog šis „kelia problemas koalicijai“, nes savo noru neužleidžia posto, pagal sutartį priklausančio „socialdarbiečiams“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sako, kad artimiausiu metu „valstiečių“ taryba turėtų spręsti dėl V. Pranckiečio šalinimo iš partijos.

R. Karbauskis sako nematantis „jokių ženklų“, jog frakcija galėtų skilti, taip pat nejaučiantis įtampos su V. Pranckiečiu sakydamas, kad „čia nieko nėra bendro su asmeniu“.

REKLAMA

„Valstiečių“ frakcijai šią savaitę nusprendus į eurokomisarus deleguoti ūkio ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių, premjeras pareiškė, kad šis sprendimas su juo nederintas.

„Mes pasakėme, kiti kandidatai mūsų paramos nesulauks. O ką daro premjeras, čia jo teisė rinktis. Tik būtų labai keista, jei premjeras remtų kitą kandidatą, o ne mūsų partijos“, – svarstė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat pareiškė, jog tikisi sklandaus bendradarbiavimo iš prezidento Gitano Nausėdos tvirtinant naujus ministrus.

Šio Seimo kadencija baigiasi kitais metais. Eiliniai Seimo rinkimai turėtų vykti 2020 m. spalį.

Praėjusiuose rinkimuose, per kuriuos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) laimėjo daugiausia balsų, partijos rinkimų sąraše pirmuoju numeriu buvo įrašytas S. Skvernelis. Nors nelaimėjo pavasarį vykusių prezidento rinkimų, per juos politikas surinko nemažai balsų.

Sociologinėse apklausose pastaruoju metu LVŽS lenkia opozicijoje esanti Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų